Şcoli profesionale, mai prietenoase şi sigure pentru elevi. Program de instruiri de lungă durată

Onest, responsabil, curajos, amabil, binevoitor, curios, harnic şi descurcăreţ. Aşa ar trebui să fie un copil în opinia cadrelor didactice de la Şcoala Profesională nr. 3 din Chişinău.

Imaginea copilului a fost descrisă de către 30 de profesori şi maiştri din şcoală ce au fost instruiţi să utilizeze metode de educaţie pozitivă şi să prevină sau să gestioneze situaţiile de conflict.

Seminarul de instruire vine ca răspuns la socitările cadrelor didactice şi a administraţiei şcolii ce identificat mai multe teme pe care ar dori să le abordeze în cadrul programului de instruiri, explică facilitatoarea Diana Postu.  Este a treia întâlnire pe care o desfăşurăm în această şcoală. La primele seminare am discutat despre prevenirea violenţei asupra copiilor, inclusiv cum să identificăm şi să raportăm un caz suspect de abuz. De asemenea, am discutat despre emoţii: legătura dintre factorii externi, emoţiile pe care le trăim şi comportamentul pe care îl avem”, explică Diana Postu.

Instituţia face parte din 20 de şcoli profesionale din ţară susţinute de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), cu suportul financiar al Fundația Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein (LED), să devină mai prietenoase şi sigure pentru copii.

Programul are la bază rezultatele studiului Bunăstarea copiilor – studenți ai școlilor profesionale din Moldova, efectuat CIDDC și Fundația LED în anul 2014.

Studiul a scos în evidență mai multe detalii despre nivelul de bunăstare și asigurare a necesităților de bază (financiare, educative, psiho-sociale), printre care și faptul că tinerii nu își cunosc drepturile lor în calitate de studenţi, iar profesorii şi maiştrii utilizează practici negative de educţie.  

Last modified onMiercuri, 01 Februarie 2017 09:33
Admin

Email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
back to top

Contacte

Adresa: Strada E. Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page