CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Școală de vară de ghidare în carieră pentru adolescenți

O școală de vară pentru dezvoltarea abilităților de viață și ghidare în carieră a copiilor are loc pe parcursul lunilor iunie și iulie anul curent la Nisporeni.

Școala de vară are loc în două faze în perioada 27 iunie-1 iulie și 19-22 iulie și își stabilește drept scop să contribuie la incluziunea socială și profesională a copiilor ce au posibilități reduse.

În prima fază, mai mulți adolescenți de 14 și 17 ani sunt implicați în exerciții practice, în cadrul cărora se cunosc mai bine pe sine și efectuează vizite de studii la companii pentru a înțelege ce profesii se potrivesc personalității și capacităților lor, identifică instituțiile și persoanele responsabile să-i protejeze și să asigure respectarea drepturilor copilului și analizează oportunitățile de dezvoltarea și realizare a unei idei de afacere.

„În a doua fază a școlii, activitățile se vor focusa pe analiza riscurilor cu care se pot confrunta adolescenții în timpul studiilor și angajării în câmpul muncii sau în cazul migrației, vorbind despre trafic, exploatare economică și sexuală. De asemenea, vom simula situații de admitere la studii și interviuri de angajare și vom identifica serviciile, instituțiile și persoanele la care pot apela pentru suport în perioada de pregătire profesională și angajare”, explică Aliona Stepan, coordonatoare de programe.

Potrivit expertei, adolescenții sunt nepregătiți și indeciși atunci când vine vorba despre alegerea profesiei. „Chiar dacă subiectul de ghidare în carieră este inclus în curriculum, activitățile legate de orientarea profesională sunt neglijate de către profesori sau lipsesc. Această situație este descrisă în rapoartele copiilor ghidați de CIDDC să analizeze cum sunt respectate drepturile lor”, spune Aliona Stepan.

Școala de vară este concepută de către Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului în parteneriat cu Direcția de Educație Nisporeni și cu suportul Soroptimist International – Uniunea din Norvegia.

Last modified onTuesday, 23 August 2016 17:00
Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page