CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

În raioanele Anenii Noi și Călărași, mai multe familii cu copii afectate de pandemia de COVID-19 vor beneficia de ajutor de primă necesitate

Reprezentanții Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) s-au întâlnit, vineri, 25 septembrie, cu reprezentanții Direcției Educație Anenii Noi și ai Direcției Învățământ, Tineret și Sport Călărași pentru a preda produse alimentare și igienice în valoare de aproximativ 90 000 de lei (MDL). Produsele au fost achiziționate din fonduri oferite de Fundația Kids First din Statele Unite ale Americii și vor fi distribuite familiilor cu copii afectate de criza pandemică din cele două raioane.

Familiile beneficiare vor fi selectate împreună cu reprezentanții autorităților publice partenere – 70 de familii din raionul Anenii Noi și 70 de familii din raionul Călărași.

„Pentru multe familii, în lipsa mijloacelor financiare necesare acoperirii nevoilor de bază ale copiilor, de hrană în primul rând, dar și asigurării unei igiene corespunzătoare pentru prevenirea infectării cu COVID-19, educația copiilor nu mai poate constitui o prioritate. Iar acest sprijin va contribui la o asigurare mai bună a dreptului copiilor din cele două raioane la sănătate, supraviețuire și dezvoltare și, respectiv, a tuturor celorlalte drepturi prevăzute în Convenția cu privire la Drepturile Copilului, inclusiv a dreptului la educație”, a menționat Vasile Coroi, directorul executiv al CIDDC.

Sprijinul este oferit în baza acordului de colaborare semnat în 2018 de CIDDC și organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), prin care părțile semnatare și-au asumat angajamentul să contribuie la consolidarea capacităților deținătorilor de obligații din raion, în vederea realizării drepturilor copilului la și în educație.

CIDDC este o organizaţie neguvernamentală, fondată în anul 1999, și contribuie la crearea unui mediu favorabil pentru ca fiecare copil să fie recunoscut ca o ființă umană cu drepturi depline. Dezvoltarea capacităților adulților (profesori, directori școlari, părinți) de a respecta, proteja și asigura drepturile copilului; împuternicirea copiilor de către adulți să-și exprime opinia și respectarea de către ei a acestei opinii; acordarea suportului direct familiilor aflate în situații de vulnerabilitate – aceste aspecte definesc abordarea bazată pe drepturile copilului, de care se ghidează CIDDC în activitatea sa.

Galerie foto:

Last modified onMonday, 28 September 2020 07:03
Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page