CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Pentru prima oară în Republica Moldova, un grup de adolescenți realizează o cercetare despre educația sexuală

Adolescenții de la Platforma Copiilor cercetează cum școala răspunde nevoii copiilor de educație sexuală. Este o primă experiență de acest gen în Republica Moldova, desfășurată în mai multe etape, iar acum adolescenții consultă opinia cadrelor didactice și a elevilor pe acest subiect prin intermediul a două chestionare online anonime.

Profesorii pot completa chestionarul aici: https://forms.gle/kDpi7xAuebUxQYZY8, iar elevii (cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani), aici: https://forms.gle/yyVrqPy9PrAmMi4u9. Platforma Copiilor a început cercetarea în anul 2020 și a realizat deja interviuri de grup cu elevii, părinții și profesorii. Concluziile finale și recomandările grupului vor fi publicate într-un raport și prezentate autorităților.

Cercetarea este un studiu participativ cuprinzător (cu participarea adolescenților în toate fazele, atât băieți, cât și fete) cu privire la educația sexuală în școlile din Moldova. Procesul și rezultatele studiului vor crește gradul de conștientizare a drepturilor și nevoilor copiilor legate de educația sexuală.

Activitatea Platformei Copiilor este ghidată de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), finanțată de OAK Foundation, Workshop for Civic Initiatives Foundation și susținută de Suedia, Save the Children.

În 2018, CIDDC, împreună cu alte ONG-uri și experți, a reușit să introducă parțial educația sexuală în programa școlară obligatorie a disciplinei școlare Dezvoltare personală.

Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page