CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Colaborare bilaterală DGETS – CIDDC

Astăzi, 14 mai 2021, în ajunul Zilei Internaționale a Familiei, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chișinău (DGETS), reprezentată de Andrei PAVALOI, șef adjunct, şi Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC), reprezentată de Vasile COROI, președinte, au semnat un Memorandum de Colaborare.

Scopul acestuia este stabilirea unui parteneriat reciproc avantajos pe segmentul educaţional în vederea respectării, protecției și asigurării drepturilor copilului.

Prin intermediul prezentului Memorandum se propune crearea unui mediu sigur, prietenos, în care toți copiii să se simtă protejați de orice formă de abuz și neglijare, aceasta fiind prioritatea sistemului educațional municipal.

Totodată, educaţia pentru drepturi este o strategie eficientă de prevenire a discriminării și excluderii, abuzurilor şi relelor tratamente la adresa oamenilor, relevanţa acestor competenţe fiind cu atât mai mare în cazul copiilor. Persoanele care îşi cunosc drepturile şi dispun de abilităţi pentru revendicarea şi negocierea acestora în funcţie de context, sunt mai protejate faţă de diverse riscuri.

În acest sens, mecanismele de consultare a copiilor necesită șă fie instituționalizate, iar factorii de decizie trebuie să fie instruiți pentru a facilita participarea copiilor.

Noua colaborare între DGETS și CIDDC presupune, de asemenea, organizarea unei colaborări eficiente interinstituţionale, în limitele atribuţiilor şi competenţelor fiecărei părţi, pentru consolidarea capacităților sistemului și personalului din sistemul educaţional în vederea respectării, protecției și asigurării drepturilor copilului.

Menționăm că, în vederea realizării prevederilor Memorandumului de Colaborare, părţile se vor ghida de principiile participării, transparenţei, eficienţei şi responsabilităţii.

Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page