CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

O nouă campanie de informare pe teme de sexualitate, lansată de Platforma Copiilor: „Întrebăm Experta”

Adolescenții de la Platforma Copiilor lansează o campanie online ce promovează educația sexuală și încurajează adolescenții, tinerii să se informeze pe teme ce țin de dreptul la educație sexuală: #ÎntrebămExperta.

Campania este ghidată de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), susținută de OAK Foundation, Workshop for Civic Initiatives Foundation, Suedia și Save the Children și se desfășoară în contextul unui studiu privind educația sexuală în școlile din Republica Moldova, ce urmează a fi publicat în curând.

Intimitatea emoțională, senzualitatea la fete și la băieți, gestionarea și cunoașterea propriilor emoții, prevenirea comportamentelor sexuale riscante, dar și alte subiecte vor fi abordate în următoarele două săptămâni de un grup de adolescenți, adolescente, începând cu 26 mai 2021, prin intermediul a opt videouri informative.

Campania #ÎntrebămExperta include un set de întrebări formulate de adolescenții de la Platforma Copiilor și răspunsuri oferite de Bogdana Bursuc, psihologă cliniciană și psihoterapeută, experta care îi ghidează să elaboreze un studiu despre educația sexuală în școlile din Republica Moldova.

Procesul și rezultatele studiului vor crește gradul de conștientizare a drepturilor și nevoilor copiilor legate de educația sexuală.

„Datorită studierii și promovării acestui subiect tabu, tinerii și adolescenții se pot informa. Ei pot crește fizic și emoțional”, a menționat Laura, membră a Platformei Copiilor.

„Cred că putem oferi exemple celorlalți, doar prin propriul exemplu, informându-ne”, a completat Stanislav, membru al Platformei Copiilor.

Platforma Copiilor a fost lansată în 2017 de CIDDC, organizație nonguvernamentală ce împuternicește copiii să-și facă vocea auzită, inclusiv în mediul digital, și susține cercetările copiilor cu privire la respectarea drepturilor lor.

În 2018, CIDDC, împreună cu alte ONG-uri și experți, a reușit să introducă parțial educația sexuală în programa școlară obligatorie a disciplinei școlare Dezvoltare personală.

Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page