CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Primul offline cu formatorii, formatoarele care facilitează Cluburile Taților din raioanele Strășeni și Fălești

După aproape un an de lucru online, formatorii, formatoarele care facilitează Cluburile Taților din raioanele Strășeni și Fălești s-au reunit la primul offline, la finele lunii august, pentru a-și împărtăși experiența.

Evenimentul este parte a programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană (UE), și a fost organizat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC).

Participantele, participanții au discutat despre realizările lor în procesul de facilitare a activităților cu actualii și viitorii tați din cele două raioane, precum și despre nevoile lor pentru a susține mai bine membrii Cluburilor în procesul de diminuare a stereotipurilor de gen și de implicare responsabilă în educația copiilor.

„Mă bucură să văd că tații încep să își privească altfel paternitatea. Ei simt activitățile din cadrul Clubului ca pe ceva necesar și vor să revină aici”, a împărtășit Viorica Harea, care, de mai bine de zece luni, facilitează Clubul Taților din Fălești.

„Acest atelier de formare este primul în format offline de la începutul pandemiei până în prezent și o primă ocazie pentru participanții proiectului Clubul Taților de a se vedea față în față. Astfel, ei au putut să discute mai deschis atât despre experiențele și nevoile lor ca profesioniști, cat și despre nevoile actualior și viitorilor tați cu care lucrează în comunitatea lor”, a menționat Iulia Drozdov, coordonatoarea programului Protecția copilului din cadrul CIDDC.

Cluburile Taților au fost lansate în cele două raioane în decembrie 2020 și sunt facilitate de formatori locali și naționali, profesioniști în domeniul educației, psihologi, mentori, lucrători de tineret.

Din octombrie 2020 până în prezent, aceștia au participat la peste 130 de sesiuni online de reflecție, analiză și documentare, organizate de CIDDC în cadrul programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană, implementat de UNFPA Moldova și UN Women Moldova.

Acest material a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea autorului și nu reflectă opinia Uniunii Europene.

Mai multe informații despre offline, puteți afla aici:

https://www.facebook.com/unfpaMoldova

Last modified onFriday, 10 September 2021 16:46
Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page