CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Fii bine în pandemie! O campanie ce încurajează părinții și copiii să aibă grijă de sănătatea mintală

COVID-19 a afectat întreaga lume, în special părinții/îngrijitorii și copiii, influențând nu doar sănătatea lor fizică, ci și sănătatea emoțională, socială și mintală în general.

Pentru a susține starea de bine a copiilor și îngrijitorilor/părinților în perioada pandemiei de COVID-19, Organizația Save the Children Kosovo și Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), cu suportul financiar al Suediei, lansează campania online „Fii bine în pandemie”, o serie de practici pozitive care pot ajuta părinții, copiii și adolescenții să aibă grijă de sănătatea lor mintală și fizică.

La nivel global, dificultățile cel mai des întâmpinate atât de către copii, cât și de către adulți în perioada pandemiei de COVID-19 sunt cele legate de schimbări ale rutinei zilnice, perturbări și obstacole în procesul de învățare, adaptarea la învățământul virtual și învățarea de acasă, accesul la tehnologie și la alte surse ce ar permite procesul de comunicare și interacțiune online.

Specialiștii spun că în perioada pandemiei de COVID-19 criza de sănătate mintală s-a făcut simțită în întreaga lume. Astfel, în mai 2021, guvernele au recunoscut necesitatea de a extinde și a îmbunătăți serviciile în acest domeniu la toate nivelurile și au aprobat Planul de acțiuni al sănătății mintale al Organizației Mondiale a Sănătății pentru anii 2013-2030.

Campania „Fii bine în pandemie!” se adresează părinților/îngrijitorilor și copiilor. Aceasta este o continuare a activităților pe tema sănătății mintale pe care CIDDC, în parteneriat cu Asociația SOMATO, la inițiativa și cu sprijinul financiar al Organizației „Save the Children” din Kosovo, le-a început în decembrie 2020. Atunci, aproape aproape 160 de cadre didactice, părinți/îngrijitori și adolescenți au participat la o serie de sesiuni online în care au primit sprijin psiho-emoțional în perioada pandemică.

Reflecțiile participanților, participantelor în timpul acestor sesiuni au arătat că este nevoie de mai multă conștientizare cu privire la tema sănătății mintale, respectiv, de informații utile și bune practici care să ajute fiecare persoană cum să aibă grijă de propria sănătate mintală.

Campania online „Fii bine în pandemie!” va dura două săptămâni și va putea fi urmărită aici.

CIDDC este o organizație neguvernamentală fondată în 1999, a cărei misiune este de a colabora cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a găsi soluții bazate pe drepturile copilului și pentru a-i inspira pe adulți să audă vocea fiecărui copil.

Împreună contribuim la o societate cu mai multă grijă, înțelegere și respect pentru fiecare ființă umană.

Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page