CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Primul an de activitate a Cluburilor băieților și taților din raioanele Strășeni și Fălești, analizat în cadrul unei mese rotunde

Formatorii și formatoarele din raioanele Strășeni și Fălești care facilitează Cluburile băieților și ale taților și-au împărtășit experiența de lucru pe parcursul unui an, în cadrul unei mese rotunde care s-a desfășurat în format online, la 13 decembrie 2021. La eveniment au participat și reprezentanți/te ai/ale organelor locale de specialitate în domeniul învățământului și societății civile, parteneri.

Masa rotundă a fost organizată de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) și este parte a programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană, implementat în cele două raioane de UNFPA Moldova și UN Women Moldova în parteneriat cu CIDDC în perioada 2020-2023.

Formatorii/oarele locali/e au împărtășit realizările obținute în procesul de desfășurare a Cluburilor, au stabilit obiectivele pentru următorul an de activitate și au identificat, împreună cu reprezentanții/tele OLDSÎ și partenerii de implementare resurse pentru a continua desfășurarea acestor Cluburi. În cadrul evenimentului, OLDSÎ și partenerii au încurajat echipa de formatori/oare.

„Pe parcursul primului an de implementare a proiectului Clubul Taților, am învățat unii de la alții atât de multe lecții și vom continua să învățăm. Este prima experiență de acest gen din țara noastră. Eu am încrederea că facem lucrurile corect și bine. De asemenea, am încredere în parteneri, în Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului și în echipa de facilitatori/oare, care, lună de lună, participă la ședințe de monitorizare și evaluare a procesului”, a menționat Violeta Terguță, coordonatoarea programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”.

„Sunt mulțumită de activitatea colegelor mele în cadrul acestor Cluburi, la care participă un număr impresionant de actuali și viitori tați. Echipei de formatori/oare îi voi oferi suport, consultanță și mă voi implica și în următorul an, menținând o legătură strânsă între instituțiile de învățământ din raion și alte organe care ar putea dezvolte în continuare parteneriate și, într-un cuvânt, să muncească. Or, ceea ce se face în cadrul acestui proiect este o muncă prin care se schimbă viziunea societății”, a adăugat Liliana Lungu, șefă adjunctă la Direcția generală educație și cultură Fălești.

„Vă mulțumesc că suntem împreună la această întâlnire finală de supervizare din 2021. Scopul acestor întâlniri este ca fiecare participant/ă să se autoevalueze, să se conecteze cu experiențele proprii și să reflecteze din diferite perspective unde este, ce poate să îmbunătățească în proces și unde vrea să ajungă participând la el.

Cluburile băieților și ale taților sunt un proiect inovator și, în același timp, diferit, în care este important să ținem cont de specificul fiecărei comunități, cu grijă și respect pentru procesul fiecărui om implicat”, a concluzionat Iosif Moldovanu, consultant în drepturile copilului, coach.

Amintim că în decembrie 2020, cu suportul CIDDC, în 9 locații din raioanele Strășeni și Fălești au fost lansate, în cadrul programului regional menționat, Cluburi ale actualilor și viitorilor tați, pe care le facilitează 14 formatori/oare din comunitățile lor.

Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page