CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Diana Guja: Un părinte care-și bate copilul este un părinte care nu are suficiente argumente

Jurnalista Diana Guja s-a alăturat comunității „Vreau să fiu un părinte mai bun” cu un mesaj în care vorbește despre consecințele pe termen lung ale educației violente. Aceasta îndeamnă părinții să fie conștienți și să nu-și expună copii unor astfel de urmări. 

 

Un părinte care-și bate copilul este un părinte care nu are suficiente argumente, nu știe să vorbească. El, de fapt, nu știe dă vorbească cu nimeni. Atunci când întâlnesc maturi care spun că au devenit mari, deștepți, bogați, pentru că i-au bătut părinții, nu este adevărat.

 

Fiecare om care a fost bătut în copilărie oricum își păstrează amintirile undeva foarte adânc, după o ușă închisă. El se străduie din răsputeri toată viața, ca ușa să rămână închisă și atunci când spun sus și tare că au fost bătuți și au crescut oameni de treabă, ei, de fapt, încearcă, prin bravada aceasta, să-și acopere rănile sufletului. Eu nu-mi imaginez că voi, dorind să fiți niște părinți conștienți, să vreți ca copiii voștri să crească și să poarte toată viața bagajul acesta dureros, ca toată viața ei să depună eforturi foarte mari, să poată ține această ușă închisă”, conchide Diana Guja.

 

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page