CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Veronica Chicu-Boboc: Vezi care ar fi acel mijloc de aur

Veronica Chicu-Boboc, președinta Centrului Media pentru Tineri și mamă a doi copii, s-a alăturat comunității Vreau să fiu un părinte mai bun. În mesajul adresat părinților, Veronica vorbește despre experiența proprie și încurajează părinții să comunice mai mult cu copiii lor atunci când se ajunge la situații de conflict.

„Am avut situații când nu înțelegeam de ce copilul meu se comportă într-un anumit fel, de ce nu mai pot face față acelor momente. Și mă întrebam cum aș putea să fac față acestor provocări.

Apelam la cunoștințele mele acumulate din cărți, emisiuni, discuții, m-au ajutat și sfaturile unui psiholog, dar, deseori, lăsam lucrurile să treacă de la sine. Respiram, încercam să uit pentru un moment, apoi reveneam. Ceea ce cred eu că ajută de fiecare dată este să comunici cu copilul. Important este ca atunci când vezi că nu poți face față unor provocări, dar provocări sunt în fiecare zi, încearcă să vezi care ar fi acel mijloc de aur, astfel ca, copiii să se simtă disciplinați, dar nicidecum frustrați. Să simtă că ei sunt disciplinați într-un mod pozitiv și că părinții le oferă un exemplu”, încheie Veronica Chicu-Boboc.

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page