CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Tatiana Bîrnaz, formatoare: „Datorită Clubului Taților din Făleștii Noi, raionul Fălești, la ședințele cu părinții participă de peste cinci ori mai mulți tați”

Implicare, curaj, egalitate. Sunt primele trei cuvinte care îi vin în minte Tatianei Bîrnaz, învățătoare la Gimnaziul Făleștii Noi din raionul Fălești și formatoare în proiectul „Clubul Taților”, atunci când se referă la experiența de (co)facilitare a activităților de dezvoltare pentru 15 actuali tați și 13 viitori tați din comunitate, membri ai clubului.

După mai bine de cinci ani de experiență în educație și un an și jumătate de activitate în acest acest proiect, Tatiana Bîrnaz se simte împlinită și mândră de rolul pe care îl are în cadrul a două cluburi, cel de a implica tinerii și tații în activitatea de zi cu zi, de a înțelege că atât fetele și băieții, cât și femeile și bărbații sunt egali în drepturi, oportunități și responsabilități.

Temele pe care actualii și viitorii tați le abordează în cadrul cluburilor sunt diverse, printre acestea – nevoile copiilor, ale adolescenților, rolurile de gen în familie, responsabilitățile tatălui, beneficiile jocurilor în familie, metode de combatere a stereotipurilor de gen etc.

Read more...

Concurs de selectare a consultanților-formatori/consultantelor-formatoare pentru dezvoltarea capacităților profesioniștilor/-istelor din sectorul educație în vederea sprijinirii integrării copiilor refugiați în instituțiile de învățământ din RM

CIDDC este o organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați https://drepturilecopilului.md.

CIDDC sprijină profesioniștii din sectorul educație (cadre didactice și manageriale din învățământul preșcolar, primar și secundar general) să integreze copiii refugiați în instituțiile de învățământ din Republica Moldova prin:

Read more...

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) solicită oferte comerciale de cazare, alimentare, săli de conferință

CIDDC este o organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați https://drepturilecopilului.md.

În cadrul proiectelor implementate, CIDDC organizează ateliere de lucru cu copii și/adulți, de obicei de 2-3 zile, grupuri de 30-40 de persoane, în care avem nevoie de cazare, alimentare și utilizarea sălilor de conferință.

Read more...

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) solicită oferte de prețuri pentru papetărie, birotică și inventar sportiv

CIDDC solicită oferte de prețuri pentru articole de papetărie, birotică, inventar sportiv, jocuri de masă etc.

CIDDC este o organizaţie nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați https://drepturilecopilului.md/.

Achiziția are loc în cadrul proiectului „Susținerea integrării copiilor refugiați în instituțiile de învățământ din Republica Moldova”, finanțat de către fundația suedeză ERIKS Development Partner. Vor fi procurate materiale în valoare de aproximativ 160 000 MDL. Materialele procurate vor fi distribuite în instituțiile de învățământ în care sunt înmatriculați copii refugiați.

Read more...

Buletin Informativ Nr. 4 - Educație pentru democrație în Republica Moldova | aprilie – iunie

Dragi prieteni,

Bine ați venit la cea de-a patra ediție a buletinului informativ în cadrul proiectului „Educație pentru democrație în Republica Moldova”. Vă prezentăm cele mai recente știri și evoluții din cadrul proiectuui și experiențele celor 49 de instituții partenere.

Buletinul informativ include noutăți, evenimente, oportunități de formare, experiențe de consultare a opiniei comunității școlare și altele.

Aveți noutăți pe care doriți să le împărtășiți?

Vă îndemnăm să transmiteți informațiile la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , marcând - în atenția E-news - înainte de 25 septembrie 2022, pentru a vă asigura prezența în următoarea ediție pentru lunile iulie - septembrie.

Vă mulțumim și vă dorim lectură plăcută!,

Centrul de Informare și documentare privind Drepturile Copilului

Buletin Informativ Nr. 4

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page