CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

În Republica Moldova a fost lansat Ghidul „Punerea în practică a drepturilor copiilor apărători ai drepturilor omului”, în cadrul unui eveniment cu participarea a peste 210 cadre didactice

Peste 210 profesori și profesoare din diferite regiuni ale Republicii Moldova au aflat despre Ghidul „Punerea în practică a drepturilor copiilor apărători ai drepturilor omului”, lansat în cadrul atelierului de reflecție „Rolul copiilor apărători ai drepturilor omului în societate și rolul profesorilor/profesoarelor în împuternicirea acestora”.
Atelierul a fost organizat ca parte a campaniei de sensibilizare „Un mediu sigur pentru copiii apărători ai drepturilor omului” pe 17 februarie 2022 de către un grup de tineri de la Platforma Copiilor și de către un grup de profesori de Educație pentru societate care susțin CADO, ambele grupuri fiind ghidate de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC).
Cadrele didactice vor populariza acest document în comunitățile școlare și îl vor aplica pentru a-i încuraja pe copii să acționeze în baza drepturilor.

Ghidul are la bază viziunile și experiențele copiilor și ale adulților din întreaga lume cu privire la protecția și împuternicirea copiilor apărători ai drepturilor omului (CADO).

Ghidul lansat în cadrul atelierului reprezintă versiunea prietenoasă copilului, tradusă și adaptată în limba română de CIDDC în colaborare cu un grup de adolescenți și tineri apărători ai drepturilor omului din Republica Moldova, membri ai Platformei Copiilor. Urmează să apară și versiunea prietenoasă copilului în limba rusă.

Versiunile oficiale ale acestui Ghid au fost realizate în 2021 în limbile engleză, franceză și spaniolă de rețeua internațională Child Rights Connect, partener în campania „Un mediu sigur pentru copiii apărărori ai drepturilor omului”, cu suportul Grupului Consultativ al Copiilor din cadrul acestei rețele și cu suportul Universității Queens din Belfast, Irlanda de Nord. din. Mai multe informații despre CADO și drepturile acestora pot fi accesate aici.

Contacts

Address: 15, E. Coca street, Chisinau, Republic of Moldova, MD-2008

Phone./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page