CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

CIDDC

Tinerii din Chișinău și Orhei discută prevenirea violenței

Tinerii bloggeri de la Centrul Media pentru Tineri și membrii Consiliului Raional al Tinerilor din Orhei s-au întâlnit în acest week-end la Orhei pentru a discuta despre prevenirea violenței față de copii.

Scopul acestei întâlniri a fost de a crea un spațiu de comunicare între tinerii implicați activ în viața comunității și de a-i încuraja să vorbească, ulterior, semenilor săi despre semnele violenței și, mai ales, despre cât este de important să "să rupi tăcerea", fie că ești martor al unui act de violență, fie – victimă.

Read more... 

Absolvenții gimnaziilor internat sunt instruiți în dezvoltarea propriei afaceri

Peste 20 de tineri, absolvenți ai instituțiilor rezidențiale și actuali studenți la universitățile și colegiile din Moldova, au participat pe 21 și 22 martie la un seminar privind activitatea de antreprenoriat și dezvoltarea propriei afaceri.

"Scopul seminarului a fost să-i informăm pe foștii beneficiari ai proiectelor noastre despre existența acestei posibilități de dezvoltare, să-i informăm despre programele și legile din țară și respectiv despre pașii și componentele unui plan de afaceri", spune organizatorul evenimentului, Aliona Stepan.

Read more... 

Primele rezultate ale implementării procedurii de raportare a cazurilor de abuz

Peste 35 de specialiști din cadrul direcțiilor raionale de învățământ, responsabili de educația preșcolară, analizează procedura de raportare privind cazurile de abuz, neglijare, exploatare și trafic a copiilor, pentru primul semestru de învățământ din anul școlar 2013-2014.

Activitatea a avut loc pe 28 martie și a urmărit scopul de a determina modul în care reprezentanții instituțiilor de învățământ aplică instrumentele procedurii și care sunt primele rezultate ale acesteia.

Read more... 

În căutarea viitoarei profesii

Un grup de fete și băieți, care absolvesc în mai puțin de 3 luni gimnaziul, au mers în vizită la uzina de ciment LAFARGE, din raionul Rezina, pentru a vedea pe viu cum se practică meseriile și profesiile într-o uzină. Vizita a fost făcută în contextul viitoarelor examene de absolvire a gimnaziului și periodei de admitere la o altă instituție de învățământ.

Read more... 

Contacte

Adresa: Strada E. Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page