CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

TERMEN EXTINS. Companie / persoană(e) fizică(e) pentru realizarea unei evaluări a necesităților în ceea ce privește sănătatea mintală și suportul psihosocial (SMSPS) ale diferitelor grupuri-țintă și dezvoltarea trainingurilor / intervențiilor

 

TERMEN EXTINS

 Companie / persoană(e) fizică(e) pentru realizarea unei evaluări a necesităților în ceea ce privește sănătatea mintală și suportul psihosocial (SMSPS) ale diferitelor grupuri-țintă și dezvoltarea trainingurilor / intervențiilor pentru consolidarea capacităților

 I. Context  

Save the Children este principala organizație independentă pentru copii din lume. Muncim în peste 120 de țări pentru a inspira progresele în ceea ce privește modul în care lumea tratează copiii și pentru a obține schimbarea imediată și de durată a vieților lor.

 II. Informații generale despre proiect

Proiectele “Consolidarea Organizațiilor Societății Civile Locale 2017-2021” finanțate de Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (SIDA), au drept scop consolidarea organizațiilor societății civile locale și regionale, și asigurarea protecției copiilor prin crearea de sisteme de protecție a copilului receptive și prin susținerea sistemelor și mecanismelor de guvernare a drepturilor copilului.

III. Obiectiv

Save the Children Kosovo (SCK) este în căutarea unei companii / persoană (e) fizică (e) care să desfășoare o evaluare rapidă a necesităților, în scopul identificării nevoilor în ceea ce privește sănătatea mintală / suportul psihosocial, în grupurile țintă selectate – personalul organizațiilor partenere, părinții / îngrijitorii, părțile implicate și copiii, în timpul și după pandemia de COVID-19. 

Rezultatele acestei evaluări vor fi folosite de companie / persoana (ele) fizică (e) în proiectarea activităților-cheie și programelor de consolidare a capacităților tuturor grupurilor-țintă menționate mai sus, pentru a le oferi suport în a depăși provocările pe care aceștia le întâmpină ca urmare a pandemiei și carantinei. Activitatea este proiectată pentru Republica Moldova și sesiunile vor fi desfășurate online în limba română și rusă. 

IV. Sarcini, responsabilități și termene

Până la douăzeci (20) de zile lucrătoare în noiembrie 2020.

Nr.

d / o

Sarcini

Zile

Termen de livrare

1

-        Cercetare de birou / Revizuirea secundară a datelor privind efectele pandemiei și carantinei în toate grupurile-țintă spre care se orientează proiectul.

 -        Interviuri online de informare cu toate grupurile-țintă (personalul organizațiilor partenere, părțile interesate, profesori, părinți / îngrijitori și copii) pentru identificarea nevoilor lor de suport SMSPS în timpul și după pandemia de COVID-19, inclusiv revenirea în siguranță la locul de muncă, instituția de învățământ, rutina zilnică și altele.

 -        Pregătirea unui document care enumeră nevoile identificate și propune traininguri / subiecte care vor adresa aceste nevoi. Documentul ar trebui să fie aprobat de partener, în colaborare cu SCK.

Numărul va fi definit împreună cu compania / persoana (ele) fizică (e)

octombrie – noiembrie 2020

2

Proiectarea și furnizarea de traininguri / evenimente de consolidare a capacităților online, pe baza nevoilor identificate și subiectelor sugerate mai jos, pentru grupurile-țintă:

-        Cum să recunoașteți semnele stresului / arderii profesionale SSPT (sindromului de stres post-traumatic)?

-        Cum să-i fiți alături cuiva într-o situație de stres, în timp ce stabiliți limite clare?

-      Cum să protejați drepturile omului și interesul superior al femeilor, fetelor, băieților și copiilor în timpul și după pandemie?

-      Cum să asigurați includerea considerațiilor de gen?

-      Cum să protejați demnitatea și să promovați auto-eficacitatea prin participare adevărată, împuternicire și proprietate?

-      Cum să vă reglați propriile emoții și să practicați co-reglarea emoțiilor?

-      Cum să rămâneți concentrat/ă pe obiectivele Dvs. pe termen lung de parenting și predare?

-      Înțelegem cum gândesc și ce simt copiii noștri, ținând cont de vârsta și temperamentul lor, și facem tot posibilul să le oferim în permanență căldură și structură (bază)?

-      Cum evităm stigmatizarea după COVID-19?

-      Cum sprijinim copiii, părinții în procesul de revenire la școală?

Elaborarea unui raport final pe sarcina îndeplinită

Numărul va fi definit împreună cu compania / persoana (ele) fizică (e)

noiembrie 2020

 

Număr total de zile:

Până la 20

 

 Raport final: Expertul va definitiva raportul final pe baza modelului oferit de SCK

 V. Remunerare / Condiții de plată

SCK va remunera compania / persoana (ele) fizică (e) în baza unui tarif brut per zi, în EURO.

SCK va efectua plata prin intermediul unui transfer bancar in EURO pe cont în termen de șapte (7) zile lucrătoare de la data recepționării raportului final privind realizarea sarcinilor și facturii corespunzătoare.

 VI. Profilul companiei / persoanei (lor) fizică (e) / Expertului (ei)

Expertul ar trebui să dețină următoarele abilități și cunoștințe:

·        Diplomă de studii superioare în domeniul psihologiei sau sănătății mintale;

·        Cunoașterea drepturilor copiilor și nevoilor acestora;

·        Capacități excelente de analiză, facilitare, livrare de training-uri, scriere și comunicare;

·        Performanță anterioară: Candidații trebuie să facă dovada faptului că au suficientă experiență în realizarea de sarcini comparabile cu activitatea pentru care concurează/licitează, în ceea ce privește domeniul și complexitatea, precum și experiență demonstrată privind realizarea sarcinilor legate de efectuarea căutărilor.

 VII. Condiții de participare

 Candidații / persoanele interesate sunt încurajate să trimită dosarul de participare nu mai târziu de  6 noiembrie 2020, ora 16:00 pe adresa Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .

 a.      Oferta tehnică ar trebui să conțină următoarele detalii: înțelegerea misiunii și sarcinilor aferente, metodologia și abordarea care vor fi folosite, planul operațional cu un calendar clar, descrierea echipei care va realiza munca, inclusiv CV-urile persoanelor-cheie și descrierea clară a rolului fiecărui membru al echipei (dacă este relevant);

 b.    Oferta financiară pentru fiecare zi de lucru, suma brută. Compania / persoana (ele) fizică (e) selectată (e) are (au) responsabilitatea plății taxelor și impozitelor în țara de reședință;

c.      Curriculum Vitae;

d.      Certificat de înregistrare (pentru persoane juridice / companii).

Last modified onMiercuri, 04 Noiembrie 2020 15:06
Admin

Email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
back to top

Contacte

Adresa: Strada E. Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page