CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Viorica Harea, formatoare la Clubul Taților: „Bărbații se implică într-un mod mai conștient în îngrijirea și educarea copiilor. Mă bucur să contribui și eu la acest proces”

Viorica Harea are peste 30 de ani de experiență în pedagogie și tineret. În 2004, ea a deschis Centrul regional de tineret din Fălești, care, pe atunci, era unul dintre primele 11 din țară.

Mai nou, de aproape 11 luni, susține 14 tați și aproape 20 de băieți adolescenți din comunitatea sa în procesul de conștientizare și diminuare a stereotipurilor de gen și de implicare în responsabilitățile casnice în mod egal cu fetele și femeile.

Aceste activități au loc la Clubul Taților și la Clubul Băieților din Fălești, deschise în decembrie 2020 împreună cu alte Cluburi în raioanele Fălești și Strășeni, în cadrul programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, implementat de UNFPA Moldova și UN Women Moldova în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), în perioada 2020-2023.

Pentru a susține actualii și viitorii tați, Viorica își dezvoltă competențele profesionale, participând la ateliere de formare din octombrie 2020 până în prezent, alături de alte 13 formatoare locale. În cadrul acestor ateliere, ea și colegele sale își împărtășesc experiențele, realizările și dificultățile întâmpinate în procesul de facilitare, bune practici de gestionare și menținere a grupurilor.

Experiența de facilitare a Cluburilor, ne-a spus formatoarea din Fălești, îi aduce satisfacția de a contribui la un proces necesar pentru dezvoltarea armonioasă a copilului: conștientizarea de către bărbați a paternității responsabile și cu blândețe, cu o abordare centrată pe diminuarea stereotipurilor de gen.

„Bărbații se implică într-un mod mai conștient în îngrijirea și educarea copiilor. Mă bucur să văd că tații încep să își privească altfel paternitatea. Ei simt activitățile din cadrul Clubului ca pe ceva necesar și vor să revină aici. Și mă bucur să contribui și eu la acest proces”, a împărtășit Viorica Harea.

De asemenea, formatoarea sprijină băieții adolescenți membri ai Clubului să conștientizeze mai bine stereotipurile de gen și, astfel, să se implice în mod egal cu fetele, femeile, în activitățile casnice și în alte responsabilități.

Cluburile Taților au fost lansate în cele două raioane în decembrie 2020 și sunt facilitate de către 14 formatoare din raioanele Strășeni și Fălești, care au experiență în pedagogie, psihologie, tineret.

Acest material a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea autorului și nu reflectă opinia Uniunii Europene.

Last modified onMiercuri, 20 Octombrie 2021 14:10
Admin

Email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
back to top

Contacte

Adresa: Strada E. Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page