CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Termeni de Referinţă pentru contractare de servicii producere spot video

TERMENI DE REFERINŢĂ pentru contractare de servicii producere spot video
Locul: Republica Moldova
Termen limită de prezentare a ofertelor: 23 octombrie 2020, ora 17.00
Termen de livrarea a produsului: 23 decembrie 2020

Context
Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizaţie nonguvernamentală, fondată în anul 1999, cu misiunea de a contribui la crearea unui mediu favorabil pentru realizarea drepturilor copilului. Pentru mai multe informații, accesați drepturilecopilului.md

În perioada octombrie 2020 – februarie 2023, în raioanele Strășeni și Fălești, CIDDC, în parteneriat cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Emanciparea Femeilor (UN Women) implementează programul finanțat de Uniunea Europeană “EU 4 Gender Equality: Together Against Gender Stereotypes and Gender-Based Violence” („Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței pe bază pe gen”).

Citește mai departe...

În raioanele Anenii Noi și Călărași, mai multe familii cu copii afectate de pandemia de COVID-19 vor beneficia de ajutor de primă necesitate

Reprezentanții Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) s-au întâlnit, vineri, 25 septembrie, cu reprezentanții Direcțiilor Generale Educație Anenii Noi și Călărași pentru a preda produse alimentare și igienice în valoare de aproximativ 90 000 de lei (MDL). Produsele au fost achiziționate din fonduri oferite de Fundația Kids First din Statele Unite ale Americii și vor fi distribuite familiilor cu copii afectate de criza pandemică din cele două raioane.

Familiile beneficiare vor fi selectate împreună cu reprezentanții autorităților publice partenere – 70 de familii din raionul Anenii Noi și 70 de familii din raionul Călărași.

Citește mai departe...

Putem avea jurnalism pentru drepturile copilului?

Ne dorim o presă mai conștientă de rolul său în protecția drepturilor copilului, o presă conectată cu nevoile copilului și deschisă să-și lărgească abordarea cazurilor cu și despre copii. În acest scop, am desfășurat în format online o masă rotundă cu și pentru jurnaliști, jurnaliste despre cum este tratat copilul în mass-media.

Participantele au reflectat asupra câtorva cazuri-cheie din copilăria lor, despre care consideră că ar fi fost util să se discute în mass-media, precum și asupra cazurilor cu și despre copii relatate pe parcursul carierei profesionale. De asemenea, acestea au analizat o serie de aspecte prin care societatea ar putea să fie mai bine informată cu privire la drepturile copilului.

Citește mai departe...

Ce trebuie să facă Guvernul pentru a proteja fiecare copil? Să-i întrebăm pe copii

TERMEN EXTINS: 27 septembrie 2020. Guvernul Republicii Moldova urmează să aprobe un document de care se va conduce în următorii ani pentru a proteja drepturile copiilor. Documentul este în proces de elaborare, iar copiii pot să-l influențeze.

Alianța ONG-urilor active în domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familiei (APSCF) și Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) susține Guvernul să dezvolte acest document. În acest context, invităm fetele și băieții, cu vârsta între 12 și 16 ani, să devină parte a unui grup care va cerceta opinia semenilor despre ce trebuie să facă autoritățile în următorii ani pentru ca drepturile tuturor copiilor să fie protejate.

Citește mai departe...

Beatricia Petrașcu: „Protestez pentru că îmi apăr drepturile și vreau schimbări în societate”

Articolul 15 al Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului spune că fiecare copil are dreptul să se implice în diferite activități, grupuri, să organizeze și să participe la întruniri pașnice. Acest drept este prevăzut și în art. 21 din Pactul Internațional cu privire la Drepturile Civile și Politice (PIDCP).

Cum se aplică în practică dreptul la întruniri pașnice în țara noastră, am aflat de la Beatricia Petrașcu, o tânără activistă și corespondentă la portalul Diez.md.

Beatricia a acceptat invitația Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC)de a împărtăși cum s-a simțit ea atunci când a participat la grevele mișcării pentru climă Fridays For Future (FFF) și la Marșul Solidarității pentru drepturile femeilor.

Citește mai departe...

Contacte

Adresa: Strada E. Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page