CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Terms of reference. Facilitator for Organisational capacity assessment

Duration of Assignment:
8 working days in the period 24 October – 15 November 2021

1. BACKGROUND

The Child Rights Information Center (CRIC) is a non-governmental organization set up in 1999. CRIC’s vision is a society with more care, understanding and respect for the human beings. CRIC’s mission is to inspire adults to listen to the voice of every child and to work with children, families, authorities, public services and civil society in order to develop and apply solutions based on child rights.

CRIC interventions are based on the UN Convention on the Rights of the Child (CRC). We permanently monitor state efforts to implement its obligations under the CRC.

Citește mai departe...

Fii bine în pandemie! O campanie ce încurajează părinții și copiii să aibă grijă de sănătatea mintală

COVID-19 a afectat întreaga lume, în special părinții/îngrijitorii și copiii, influențând nu doar sănătatea lor fizică, ci și sănătatea emoțională, socială și mintală în general.

Pentru a susține starea de bine a copiilor și îngrijitorilor/părinților în perioada pandemiei de COVID-19, Organizația Save the Children Kosovo și Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), cu suportul financiar al Suediei, lansează campania online „Fii bine în pandemie”, o serie de practici pozitive care pot ajuta părinții, copiii și adolescenții să aibă grijă de sănătatea lor mintală și fizică.

Citește mai departe...

TERMEN EXTINS: Specialist/ă IT – creare/actualizare de site web la Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC)

Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) anunță concurs pentru suplinirea postului vacant de Specialist/ă IT – creare/actualizare de site web în cadrul.

CIDDC este o organizaţie nonguvernamentală, fondată în anul 1999, a cărei misiune este de a colabora cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a găsi soluții bazate pe drepturile copilului și pentru a-i inspira pe adulți să audă vocea fiecărui copil. Împreună contribuim la o societate cu mai multă grijă, înțelegere și respect pentru fiecare ființă umană. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md.

Citește mai departe...

Eforturi comune din partea autorităților și a societății civile din Republica Moldova și România pentru sănătatea copiilor, a gravidelor și a mamelor adolescente din mediul rural al celor două țări

Circa 1 800 de adolescente și mame adolescente din zonele rurale defavorizate din România (1500) și Republica Moldova (300) vor avea acces la un sistem de servicii medicale și sociale ce le va ajuta să-și îmbunătățească sănătatea și calitatea vieții.

Nevoile adolescentelor vor fi acoperite în cadrul proiectului „Un model integrat de asigurare a accesului la servicii medicale și sociale pentru adolescentele însărcinate și mamele adolescente din zonele rurale defavorizate din România și Republica Moldova”.

Proiectul este derulat ca parte a inițiativei globale MSD for Mothers de Organizația Salvați Copiii România în parteneriat cu Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) și Asociația „Sănătate pentru Tineri din Chișinău” și a fost lansat pe 29 septembrie curent la București, în cadrul unei conferințe organizate de Salvați Copiii România și Senatul României.

Citește mai departe...

Proiect comun România – Republica Moldova pentru sprijinirea mamelor adolescente din comunități defavorizate

Proiect comun România – Republica Moldova pentru sprijinirea mamelor adolescente din comunități defavorizate

  • În Republica Moldova, 6 din 100 de copii sunt născuți de mame adolescente.
  • 8 din 10 adolescente care au devenit mame în 2020 în Republica Moldova provin din mediul rural.
  • Ratele mortalității infantile din România sunt excesive raportat la alte țări europene, iar maternitatea la vârste precoce este în ambele țări un fenomen demografic ce nu poate fi neglijat.
  • Vârsta medie a nașterii primului copil în cazul mamelor minore din zonele rurale defavorizate din România este mai mică de 16 ani. Sunt mame care, la nici 23 de ani împliniți, nasc deja al cincilea copil.
Citește mai departe...

Contacte

Adresa: Strada E. Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page