CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Dreptul Copilului la Protectie Impotriva Exploatarii prin Munca

 

22 IUNIE 2009

DREPTUL COPILULUI LA PROTECTIE IMPOTRIVA EXPLOATARII PRIN MUNCA SE AFLA PE AGENDA REUNIUNII DE VACANTA A COPIILOR CARE MONITORIZEAZA DREPTURILE COPILULUI IN MOLDOVA

Cei 22 de copii din Moldova care monitorizeaza drepturile copilului se reunesc, incepand cu 22 iunie 2009, la Chisinau, in cel de-al saselea atelier de lucru – de aceasta data pentru a prezenta istoriile lor personale sau cele ale colegilor despre modul in care este respectat sau incalcat Dreptul Copilului la Protectie impotriva Exploatarii prin Munca. Pe agenda atelierului, organizat de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), se afla de asemenea formularea concluziilor finale despre situatia Drepturilor Copilului in Moldova, la un an de la lansarea acestei initiative de monitorizare in Moldova.

Copiii din Grupul de Lucru pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului in Moldova, creat in iulie 2008, la initiativa CIDDC, au prezentat, in atelierele precedente, in fata oficialilor, partenerilor si mass-media, observatiile lor cu privire la Dreptul Copilului la Educatie (noiembrie 2008), Dreptul la Protectie impotriva Violentei si Neglijarii (ianuarie 2009) si Dreptul la Participare (martie 2009). Urmatorul drept ce va fi monitorizat de copii va fi Dreptul la Odihna si Timp Liber.

Initiativa copiilor din Moldova de promovare si monitorizare a Conventiei privind Drepturile Copilului reuneste copii din 20 de comunitati ale tarii, avand varste cuprinse intre 12 si 16 ani, si se afla acum, ca exemplu de buna practica, in atentia Aliantei pentru Drepturile Copilului din Anglia si a Grupului ONG-urilor pentru Conventia ONU privind Drepturile Copilului, cu sediul la Geneva.

Copiii din Grupul de Lucru pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului in Moldova se afirma ca experti si persoane-resursa in drepturile copilului, organizand, impreuna cu colegii de scoala, actiuni de pledoarie la nivel local, participand la emisiuni radio si tv sau scriind articole pentru buletinul informativ al grupului, "Monitorul Oficial al Drepturilor Copilului", ajuns la editia a 9-a. De asemenea, membrii grupului au avut o contributie proprie la elaborarea indicatorilor de monitorizare, adaptati pentru copii, care vor face continutul primului Ghid practic pentru monitorizarea drepturilor copilului in Republica Moldova, iar vocea lor este citata tot mai des in studiile si rapoartele realizate de adulti.

Proiectul "Copiii monitorizeaza respectarea propriilor drepturi" este realizat de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului, cu sprijinul acordat de Organizatia Suedeza "Salvati Copiii", Misiunea Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) in Moldova, Agentia Suedeza de Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida) si Fundatia SOROS Moldova.

Mesajul Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturile Copilului este: "In Moldova toate lucrurile trebuie sa inceapa cu dreptul. Cu dreptul copilului".

Informatii:
Cezar Gavriliuc, Daniela Platon, Veaceslav Luca (CIDDC)
Tel.: 72 65 98, 74 78 13, 74 46 00.
E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. , Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea. .
Web: http://www.childrights.md/
Partener in comunicare: "URMA ta

 

Contacte

Adresa: Strada E. Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page