CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

MONITORUL OFICIAL AL DREPTURILOR COPILULUI IN MOLDOVA, NR. 3 (NOIEMBRIE) 2008

30 Noiembrie 2008

MONITORUL OFICIAL AL DREPTURILOR COPILULUI IN MOLDOVA, NR. 3 (NOIEMBRIE) 2008
Grupul de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului in Moldova lanseaza editia a 3-a a buletinului sau informativ, intitulat Monitorul Oficial al Drepturilor Copilului.

Aceasta editie este difuzata cu ocazia celei de-a 19-a aniversari de la adoptarea Conventiei privind Drepturile Copilului.

O intreaga generatie de copii a crescut de la adoptarea acestei Conventii care urma sa faca din lumea de dupa anul 1989 o lume mai demna si mai sigura pentru toti copiii.

Buletinul informativ prezinta acum contributiile copiilor din Grupul de Lucru la monitorizarea dreptului la educatie.

In atelierul desfasurat de Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), copiii au afirmat: dreptul la educatie este cel mai iubit si cel mai incalcat drept al nostru. De asemenea, Monitorul Oficial al Drepturilor Copilului consemneaza prezentarea, la Geneva, de catre doua adolescente din Moldova a Primului Raport al Copiilor despre Respectarea Conventiei privind Drepturile Copilului, Viata in ochii copilului.

Una dintre principalele recomandari ale Raportului Copiilor a fost nevoia de monitorizare permanenta de catre copii a propriilor drepturi. In iulie 2008, CIDDC a creat Primul Grup de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului in Moldova. Mesajul Grupului de Lucru al Copiilor pentru Monitorizarea Drepturilor Copilului este: "In Moldova toate lucrurile trebuie sa inceapa cu dreptul. Cu dreptul copilului".

MONITORUL OFICIAL AL DREPTURILOR COPILULUI IN MOLDOVA, NR. 3 (NOIEMBRIE) 2008 E-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Contacte

Adresa: Strada E. Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page