CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

Copiii sunt apărători ai drepturilor omului

Grupul de adolescenți ce administrează Platforma Copiilor participă la o serie de consultări globale despre cum e să fii apărător al drepturilor omului. Consultările au loc în contextul organizării de către Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a evenimentului anual Deneral Day of Discussion. Comitetul este cel mai important grup de experți la nivel internațional ce analizează cum se respectă drepturile copilului în întreaga lume și face recomandări statelor pentru a îmbunătăți situația. În acest an, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la adoptarea Declarației privind apărătorii drepturilor omului, Comitetul va discuta despre copii în calitate de apărători ai drepturilor omului. În cadrul evenimentului, planificat pentru septembrie 2018, membrii Comitetului vor discuta cu reprezentanții guvernelor, ai societății civile și cu diferiți experți despre:

  • rolul copiilor în apărarea drepturilor omului;
  • ce-i ajută pe copii să fie și să acționeze în calitate de apărători ai drepturilor omului;
  • ce dificultăți și riscuri întâlnesc apărătorii drepturilor omului;
  • cum pot fi protejați copiii apărători ai drepturilor omului;
  • cum pot fi susținuți și încurajați copiii să fie și să acționeze ca apărători ai drepturilor omului.

Acestea sunt și întrebările la care au răspuns membrii grupului de adolescenți ce administrează Platforma Copiilor în cadrul atelierului din 2-4 ianuarie 2018. Răspunsurile la întrebări și propunerile formulate în cadrul atelierului au fost transmise Comitetului, astfel că acesta va putea analiza atât comentariile adulților, cât și ale copiilor. Până la desfășurarea Day of General Discussion, adolescenții ce administrează Platforma Copiilor vor participa și la alte consultări, iar în ziua evenimentului un grup de copii din diferite regiuni ale globului va putea participa și la discuții.

Ce va urma după evenimentului Day of General Disscusion

După eveniment, pe lângă faptul că membrii Comitetului vor deține mai multe informații despre cum copiii din întreaga lume acționează ca apărători ai drepturilor omului și va avea răspunsuri la întrebările de mai sus, și alte instituții internaționale vor utiliza ideile expuse în cadrul evenimentului pentru a le promova și pentru a realiza acțiuni care să ajute copiii. De asemenea, Comitetul ar putea face recomandări speciale pentru statele, inclusiv pentru Guvernul Republicii Moldova, despre cum să susțină și să protejeze apărătorii drepturilor omului.

Cine susține adolescenții ce administrează Platforma Copiilor

Întreaga activitate a grupului de adolescenți este ghidată de echipa Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC). Având o experiență de peste 15 ani de promovare a drepturilor copilului, echipa centrului este convinsă că cei care știu cel mai bine situaţia respectării drepturilor copilului sunt chiar copiii. Această platformă este creată pentru a oferi un spațiu sigur unde copiii ar putea vorbi deschis despre experiențele și așteptările lor.

Galerie foto:

Last modified onLuni, 30 Aprilie 2018 12:55
Admin

Email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
back to top

Contacte

Adresa: Strada E. Coca nr. 15, Chișinău, Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Ambasadorul 2%

Sustin 2%!

Top of Page