Absolvenții gimnaziilor internat participă la stagiul de formare „Orientare vocațională și dezvoltarea carierei”

Chișinău, 5 aprilie 2012
În perioada 2-5 aprilie, 57 de absolvenți ai gimnaziilor internat din orașele Orhei și Bender au beneficiat de un stagiu de instruire "Orientare vocațională și dezvoltarea carierei", organizat în cadrul proiectului "Prevenirea traficului de ființe umane în rândul copiilor fără îngrijire părintească din R. Moldova".

Timp de 3 zile, participanții au fost implicați în activități interactive ce i-ar orienta în alegerea instituției de învățământ ulterioare, discuții cu reprezentanții Centrului de Servicii Sociale pentru Copil și Familie și ai Centrului de Orientare, Profesionalizare și Reintegrare Socială – Insula Speranțelor, și simulări ce țin de pregătirea dosarului pentru admitere.

"Am vorbit despre profesii, cum să ne alegem o profesie și ce documente trebuie să prezentăm la colegiu dacă vrem să demonstrăm statutul nostru social", a spus Sergiu de la gimnaziul din Bender.

În cadrul instruirii, elevii au vizitat și unele instituții de învățământ profesional din Chișinău. Au mers la Colegiul Politehnic, la Școala Profesională nr.9 și la Colegiul Tehnologic unde au primit informații despre specificul fiecărei instituții și specialitățile acesteia, despre perioada de studii, cazare și despre activitățile de timp liber și extracurriculare.

"Și noi, în cadrul instituțiilor, avem ore de educație civică la care discutăm cu elevii despre perspectivele anumitor profesii, procedura de admitere și eventualele dificultăți. Dar exercițiile practice și simulările de aici, pe care o să le preluăm cu siguranță, le vor fi de mare folos după absolvire", a menționat Raisa Negara, educator de la gimnaziul internat din Orhei.

Activitatea a fost organizată de către Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova cu suportul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.

Imagini de la stagiul de instruire: Galerie Google Picasa


Alte informaţii: Aliona Stepan, Lilia Cecan – 71 65 98, 74 78 13, 74 46 00
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: www.childrights.md

Last modified onMonday, 30 December 2013 14:30
Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page