CIDDC continuă să consolideze capacitățile echipei de formatori și formatoare care dezvoltă proiectul „Clubul Taților”

Formatorii și formatoarele care acordă sprijin profesionist pentru 190 de actuali și viitori tați din raioanele Strășeni, Fălești, Dondușeni, Glodeni, Drochia și din municipiul Chișinău în procesul de creștere și îngrijire a copiilor au participat la un nou atelier de lucru, desfășurat în format fizic, pe 29 octombrie 2022, de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în cadrul proiectului „Clubul Taților”.

Clubul Taților este parte a programului regional „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană, implementat de UNFPA Moldova și UN Women Moldova cu suportul CIDDC, în perioada 2020-2023.

În cadrul atelierului, participanții și participantele au reflectat despre activitatea de facilitator/facilitatoare; și-au analizat propriile convingeri despre activitatea de facilitare și rolul de facilitator; au identificat propriul stil de facilitare; au analizat felul în care pot fi adaptate exercițiile din cadrul atelierului în lucrul cu tații; au identificat posibile dificultăți și riscuri în procesul de facilitare a discuțiilor în grup; au exersat metode prin care să încurajeze tații în procesul de reflectare.

Amintim că din octombrie 2020 până în prezent, CIDDC contribuie la consolidarea capacităților a 18 formatori/oare, echipa de formatori și formatoare fiind în creștere și deschisă către noi persoane interesate să acorde sprijin actualilor și viitorilor tați.

Această echipă sprijină peste 190 de actuali și viitori tați șă-și dezvolte competențele parentale.

Din decembrie 2020 până în prezent, în cadrul programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen” au fost deschise 19 școli/cluburi ale actualilor și viitorilor tați în 14 locații din 5 raioane și din municipiul Chișinău.

Cluburile se desfășoară în 13 locații (școli, Centre de Tineret, Centre Youth Klinic (YK), Centre de Creație și Agrement).

În cadrul cluburilor, sunt abordate următoarele subiecte: particularitățile de vârstă ale copiilor, de la nou-născut la adolescent; nevoile și drepturile copiilor; metode de disciplinare pozitivă a copiilor; egalitatea de gen prin joc; probleme de sănătate mintală apărute în adolescență; identitatea de gen; planificarea familială; sarcina și nașterea; comunicarea în cuplu; strategii de încheiere a relațiilor abuzive; conflictele și soluționarea lor; violența în familie; violența în bază de gen.

Tematicile ședințelor sunt stabilite în baza nevoilor și intereselor participanților, o resursă utilă fiind Ghidul pentru Școala Taților.

Pentru sustenabilitatea programului și posibilitatea de replicare a Cluburilor Taților în alte locații, a fost elaborat un Regulament-cadru de organizare și funcționare a Cluburilor Taților. Documentul a fost consultat cu membrii grupurilor de lucru raionale și continuă să fie revăzut/revizuit în baza contextului/nevoilor locale.

Mai multe fotografii din timpul atelierului pot fi accesate pe pagina noastră de Facebook.

Acest material a fost realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea autorului și nu reflectă în mod neapărat opinia Uniunii Europene.

 

 

Admin

Email Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
back to top

Контакты

Адрес: улица Еуджен Кока, 15, Кишинэу,
Република Молдова, MD-2008

Тел./Факс: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Емайл: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Стань Послом 2%

Sustin 2%! Поддерживаю 2%! 

Медиа партнер:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page