Concurs de selectare a unei experte/unui expert în comunicare

Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță concurs de selectare a unei experte/unui expert în comunicare ce va asigura necesitățile de comunicare publică în cadrul proiectului Consiliului Europei „Educație pentru democrație în Republica Moldova”.

Proiectul este implementat de CIDDC în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova (MEC) în perioada decembrie 2023-noiembrie 2025 și este o continuare a inițiativei de pilotare a Ghidului metodologic privind Guvernanța democratică a școlii în Republica Moldova în 49 de instituții, aprobat ulterior de către MEC (ordinul 1643/2023).

CIDDC este o organizaţie nonguvernamentală, fondată în anul 1999, a cărei misiune este de a colabora cu copiii, familiile, autoritățile, instituțiile publice și societatea civilă pentru a găsi soluții bazate pe drepturile copilului și pentru a-i inspira pe adulți să audă vocea fiecărui copil. Credem că doar lucrând împreună putem contribui la o societate cu mai multă grijă, înțelegere și respect pentru fiecare ființă umană.

În cadrul proiectului, membrii comunității școlare vor fi susținuți să coreleze activitatea Consiliului de administrație (1), Consiliului profesoral (2), Consiliului elevilor (3), Consiliului reprezentativ al părinților (4) și a procesului didactic la Educația pentru societate (5) în demersul de guvernanță democratică a școlii.

Persoana selectată va realiza următoarele responsabilități:

 • dezvoltarea materialelor de comunicare (studii de caz, comunicate, video-uri, stories, newsletter-e etc,) privind activitățile proiectului;
 • administrarea comunicării privind activitățile proiectului pe conturile create de CIDDC pe rețelele de socializare și paginile web ale organizației;
 • stabilirea și menținerea relațiilor cu mass-media;
 • planificarea și organizarea aspectelor ce țin de comunicare în cadrul evenimentelor publice;
 • planificarea, monitorizarea și raportarea permanentă a acțiunilor de comunicare.

Cerinţe faţă de candidat/candidată:

 • studii superioare în jurnalism, științe ale comunicării;
 • experiență de minim doi ani în domeniul comunicării sau jurnalism;
 • abilități de realizare a fotografiilor și video-urilor, inclusiv la telefonul mobil, și de gestionare a aplicaţiilor de editare a acestora;
 • competențe de copywriting și comunicare la nivel avansat în limba română;
 • experiență de comunicare pe subiecte ce țin de drepturile copilului, drepturile omului sau guvernanță democratică a școlii.

Procedura de recrutare a CIDDC se bazează pe angajamentul nostru ferm cu privire la protecţia copilului față de toate formele de violență în cadrul proiectelor şi activităţilor noastre, precum și în afara organizației. Persoanele selectate vor semna o declarație prin care se angajează să respecte Politica CIDDC de protecție a copilului.

Dosarul candidatului/candidatei va include:

 • CV-ul;
 • Copiile materialelor ce atestă experiența de comunicare pe subiecte de țin de drepturile copilului, drepturile omului sau guvernanță democratică a școlii;
 • Scrisoare de intenție, maximum o pagină.

Persoanele interesate vor transmite dosarul la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , cu subiectul: Comunicator/comunicatoare în guvernanța democratică a școlii.

Data limită de depunere a dosarelor: 18 ianuarie.

Pentru detalii, puteți contacta: Irina Gușan, 068499746, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Notă: CIDDC prelucrează datele cu caracter personal în conformitate cu prevederile Legii 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal. Prin expedierea dosarului, dvs., sunteți de acord ca datele dvs. personale să fie utilizate în procesul de recrutare. Documentele ce conțin date cu caracter personal se vor păstra pentru perioada de recrutare și implementare a proiectului.

Last modified onFriday, 05 January 2024 21:20
Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page