Copiii noștri se bat. De unde apar aceste comportamente? Psihologul explică/ VIDEO

Mulți părinți și cadre didactice se arată îngrijorați de nivelul mare al agresivității în rândul copiilor. Se bat acasă, se bat la grădiniță și școală. Până și jocul fraților a devenit mai degrabă o hârjoneală. Acestea sunt comportamente învățate, spun specialiști, iar cel mai des, copiii le învață de la oamenii importanți pe care-i au în preajmă. 

Dacă sunt jigniți, numiți, etichetați acasă, copiii vor copia aceste comportamente și le vor duce în relațiile cu colegii lor, cu prietenii lor. „În primii ani de viață, imitarea este principala formă de învățare comportamentală a copiilor. Ei vor face ceea ce li se face sau ceea ce observă la adulții importanți din viața lor. Un copil care etichetează și umilește cu atât de multă ușurință, oare unde a învățat lucrul acesta? Nu toți, dar foarte adesea - acasă. Nu este deloc neobișnuit ca bătăușul clasei să fie cel mai bătut copil acasă. Răii clasei, să fie cei mai abuzați copii acasă. Atât la nivel de comportament cât și de atitudine”, explică psihologa Diana Stănculeanu. 

Mai multe explicații despre aceste situații, dar și despre hărțuirea dintre copii, vedeți în înregistrarea de mai jos.


Fragment video din cadrul atelierului de educaţie parentală destinat părinţilor şi cadrelor didactice din învăţământul primar, susţinut de psihologul Diana Stănculeanu. Eveniment organizat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului şi UNICEF Moldova.

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page