Ghid pentru părinţi: Înţelege-ţi copilul mai bine

Tot mai mulţi părinţi sunt conştienţi că nu e bine să apeleze la metode violente în educarea copilului şi spun că ar vrea să cunoască metode alternative de disciplinare. Ei recunosc că nu ştiu cum să discute cu copiii lor, atunci când aceştia se comportă altfel decât şi-ar dori. 

Părinţi „perfecţi” nu există și oricine poate întâlni greutăţi când ajunge în faţa unor situaţii legate de educaţia copilului său. ,,Faptul că nu-mi pedepsesc copiii însemnă oare că vor scăpa de sub control?", se întreabă unii. ,,Prea multă disciplinare îi va porni oare împotriva părinților?", se întreabă alţii. Unii părinţi îşi fac griji că pierd controlul asupra copiilor dacă nu le mai dau câte o palmă. De fapt, lucrurile funcţionează exact invers. Cu cât mai mult le arăţi copiilor dragoste şi respect, cu atât mai bine reacţionează la explicaţiile părinţilor. Dacă copilul înţelege de ce este bine să facă lucrurile aşa cum spui, va accepta mai uşor să le facă. Folosind abordarea pozitivă în educaţia copilului, te poţi asigura că pedeapsa este o măsură la care ai apela în ultimul rând.

În sprijinul părinţilor care-şi pun întrebări şi vor să-şi educe copiii într-un mod nonviolent, Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) a publicat un ghid scurt, care ar putea ajuta părinţii să-şi înţeleagă mai bine copilul. Publicaţia apare în cadrul proiectului ,,Promovarea practicilor parentale pozitive de disciplinare a copiilor", implementat de CIDDC, cu suportul financiar al UNICEF Moldova. 

Versiunea PDF a ghidului poate fi accesată aici. 

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page