Ghid pentru părinţi: Educă-ţi copilul cu grijă

Atunci când este vorba de educația copiilor, nu există o rețetă sau o soluție pentru toate situațiile și toți copiii. Partea bună este că disciplinarea pozitivă te poate ajuta să înţelegi comportamentele copilului şi să construieşti o relație mai bună cu el.

Educaţie înseamnă, întâi de toate, să înţelegi de ce copilul se comportă într-un fel sau altul. Specialiştii spun că în spatele oricărui comportament nedorit se află careva nevoi nesatisfăcute. Ghidul ,,Educă-ţi copilul cu grijă" prezintă câteva principii de bază în educația pozitivă, în așa mod ca atât părintele, cât și copilul să se bucure de încredere, bunăstare și dragoste.

În capitolul unu poți afla mai multe despre necesitățile de bază ale copiilor și specificul vârstei. În capitolele doi și trei găseşti recomandări care te vor ajuta să ai o relație mai apropiată cu copilul tău, să-l asculţi şi să-l ajuţi să se exprime liber. Câteva reguli după care se stabilesc limitele citeşti în capitolul patru. În capitolele cinci și șase, afli cum poţi reduce comportamentele nedorite şi să le încurajezi pe cele dorite. Ultimele două părţi, te pot ajuta să clarifici cauzele comportamentelor nedorite şi cum poţi să-l ajuţi să depăşească aceste momente.

Publicaţia apare în cadrul proiectului ,,Promovarea practicilor parentale pozitive de disciplinare a copiilor", implementat de Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), cu suportul financiar al UNICEF Moldova.

Versiunea PDF a ghidului poate fi accesată aici.

Vezi şi ghidul ,,Înţelege-ţi copilul mai bine"

 

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page