"Ascultă vocea copilului" este o broșură adresată atât părinților, cât și altor persoane ce îngrijesc de copii (2)

Fie că sunteți părinte, fie că aveți,temporar, în grijă un copil, sunteți cointeresat în a-i asigura nevoile de bază. Hrana, somnul, timpul liber, asistența medicală, adulții care îl iubesc și îl protejează de pericole – toate împreună îl ajută pe copil să descopere lumea. Ceea ce îl face să se simtă important și îl determină să aibă încredere în sine și în cei din jur este comunicarea. Nevoia de a spune adulților și semenilor ceea ce simte și ce crede, de a participa la luarea deciziilor care îl vizează pe el, dar îi afectează și familia, și școala este înscrisă în Convenția ONU cu privire la Drepturile Copilului ca dreptul la opinie (art.12.)

"Ascultă vocea copilului" este o broșură adresată atât părinților, cât și altor persoane ce îngrijesc de copii. Publicația oferă informații despre ce este dreptul copilului la opinie, cum poate fi încurajată participarea copilului în familie, în școală și în comunitate și ce beneficii are ea asupra copilului și relației dintre el și adulți. Broșura apare în cadrul proiectului "Drepturile copilului pe înțelesul tuturor", implementat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului, cu susținerea Organizației Suedeze "Salvați Copiii".

Read more...

6 mii de manuale pentru parinti si ghiduri pentru profesionisti

10 SEPTEMBRIE 2009

6 mii de manuale pentru parinti si ghiduri pentru profesionisti: raspuns transfrontalier la fenomenul copiilor ramasi singuri acasa in Republica Moldova si Romania

Chisinau, 10 septembrie 2009 –6 000 de manuale si ghiduri distribuite si 75 de profesionisti instruiti sunt cateva dintre beneficiile aduse copiilor ramasi singuri acasa, parintilor care pleaca la munca in strainatate si specialistilor care lucreaza cu copiii migrantilor din Republica Moldova si Romania.

Eforturile apartin celor doi parteneri-cheie in domeniul protectiei drepturilor copiilor singuri acasa din Republica Moldova si Romania – Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) si Asociatia "Alternative Sociale" (AAS), si au fost realizate in cadrul proiectului "Colaborare transfrontaliera interinstitutionala pentru protectia drepturilor copiilor singuri acasa".

Read more...

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page