Chestionar: cum se respectă dreptul la odihnă și timp liber?

Platforma Copiilor invită fetele și băieții cu vârsta de până la 18 ani să-și împărtășească opinia despre cum se respectă dreptul copilului la timp liber și recreere.

Grupul de adolescenți ce participă la administrarea Platformei Copiilor a creat un chestionar în baza căruia vor să indetifice cele mai comune forme de încălcare a dreptului la timp liber și recreere la școală, în familie și în comunitate.

Pe parcursul a câtorva luni, adolescenții ce administrează Platforma Copiilor vor folosi mai multe instrumente prin care vor colecta informații despre cum se respectă acest drept. Chestionarul este primul instrument.

În final, adolescenții vor elabora un raport pe care îl vor prezenta profesioniștilor și instituțiilor ce lucrează cu și pentru copii.

Platforma Copiilor este un spațiu online creat cu ajutorul unui grup de copii ce pe parcursul a doi ani a scris un raport despre cum se respectă mai multe drepturile ale copilului în Republica Moldova și l-a prezentat Comitetulului ONU pentru Drepturile Copilulului.

Prin crearea platformei, adolescenții și-au dorit să creeze un loc unde copiii s-ar simți liberi și în siguranță să vorbească despre cum le sunt respectate drepturile. De asemenea, prin intermediul platformei, adolescenții vor să ofere informații accesibile pentru copii despre drepturile lor.

În iulie 2017, a fost creat un nou grup de adolescenți ce până în 2019 vor avea misiunea de a cerceta opiniile semenilor despre cum se respectă drepturile copilului și de a-i informa despre drepturile pe care le dețin.

Activitatea Platformei Copiilor este ghidată de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului. Având o experiență de peste 15 ani de promovare a drepturilor copilului, echipa centrului este convinsă că cei care știu cel mai bine situaţia copiilor sunt chiar copiii. 

 

Last modified onMonday, 14 August 2017 13:02
Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page