Termen extins: Concurs de selectare a unui expert/ a unei experte pentru dezvoltarea unei campanii de comunicare pe social media privind recunoașterea, împuternicirea și protecția copiilor apărători ai drepturilor omului

TERMENI DE REFERINȚĂ

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță concurs de selectare a unui expert/ a unei experte pentru dezvoltarea unei campanii de comunicare pe social media privind recunoașterea, împuternicirea și protecția Copiilor Apărători ai Drepturilor Omului (CADO)

  1. CONTEXT

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizație nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md .

Copiii din Moldova tot mai des acționează în calitate de apărători ai drepturilor omului și cer respectarea drepturilor lor și al altor semeni. Aceștia semnalează încălcări ale drepturilor omului, informează semenii despre drepturile omului, monitorizează cum sunt respectate drepturile copilului în școală și comunitate, prezintă autorităților rapoarte, organizează întruniri în care abordează problematici ale drepturilor omului etc. În sine, activitățile lor nu sunt vizibile de multe ori, sunt rar recunoscute și susținute de către adulți. Adițional, CADO, în comparație cu adulții care apără drepturile omului, se confruntă cu anumite provocări și sunt expuși unor riscuri specifice.

Campania se va realiza în cadrul proiectului „Răspuns de urgență pentru satisfacerea necesităților de bază ale refugiaților și comunităților gazdă afectate de criza din Ucraina în Moldova prin realizarea nevoilor de bază, educație, protecție și servicii MHPSS”, implementat de CIDDC cu suportul financiar oferit de World Vision și Aktion Deutschland Hilft (ADH), în perioada martie – septembrie 2024.

CIDDC susține diferite inițiative ale copiilor apărători ai drepturilor omului (CADO), precum Plaforma Copiilor, grupul de inițiativă CADO și altele. În cadrul acestui proiect susținem 15 CADO, inclusiv din stânga Nistrului și Ucraina, să promoveze conceptul de CADO, drepturile și experiențele CADO prin metoda storytelling. Prin intermediul campaniei ne propunem să sensibilizăm publicul larg privind importanța recunoașterii, împuternicirii și protecției CADO. Campania va fi bazată pe produsele de storytelling dezvoltate de copii și tot ei vor fi susținuți să participe la conceptualizarea campaniei.

  1. SARCINI ȘI LIVRABILE

Specialistul/specialista în campanie va avea următoarele sarcini și responsabilități:

- Elaborarea conceptului și planului de comunicare a campaniei, cu implicarea copiilor în acest proces;

- Postarea conținutului de diferite tipuri (postări, reels, stories) pe paginile Facebook și Instagram ale CIDDC;

- Participarea la ateliere de lucru ale grupului CADO;

- Pregătirea materialelor în conformitate cu brand book-ul CIDDC;

- Monitorizarea și raportarea permanentă a acțiunilor de comunicare;

- Respectarea cerințelor menționate în acești Termeni de Referință în timp util.

  1. CALIFICĂRI ȘI ABILITĂȚI

● Experiență în gestionarea campaniilor pe social media;

● Abilități de creare conținutului atractiv și relevant pentru audiența CIDDC;

● Capacitatea de a lucra cu tinerii, de a crea spațiu de exprimare și de influențare a procesului și produselor;

● Cunoștințe și experiență de aplicare a abordării bazate pe drepturile copilului;

● Bune abilități de organizare a timpului și sarcinilor, capacitate de a respecta termene limită.

  1. DOSARUL APLICANTULUI ȘI PROCEDURA DE SELECTARE

Toate ofertele trebuie să conțină:

● CV-ul actualizat, incluzând date privind experiența în domeniu;

● Copia documentelor ce atestă studiile/ expertiză în domeniu;

● Portofoliul campaniilor desfășurate pe social media (Linkuri);

● Codul de conduită completat și semnat (documentul poate fi descărcat aici ).

Selectarea experților/experteise bazează pe angajamentul nostru ferm cu privire la protecția copilului față de toate formele de violență în cadrul proiectelor și activităților CIDDC, precum și în afara organizației. CIDDC are o politică de protecție a copilului; persoana selectată va semna o declarație prin care se va angaja să respecte prevederile acesteia.

Dosarul va fi prezentat în format electronic la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. cu mențiunea „Campanie CADO” până la data de 29 mai 2024, ora 18:00

Dosarele incomplete sau expediate după termenul limită nu vor fi evaluate.

Persoanele selectate vor fi contactate pentru pentru mai multe detalii.

Pentru informații adiționale, nu ezitați să ne scrieți la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la nr. de telefon +373 68659581

Notă: CIDDC prelucrează datele cu caracter personal în conformitate cu prevederile Legii 133/2011 privind protecția datelor cu caracter personal. Prin expedierea dosarului, dvs., sunteți de acord că datele dvs. personale vor fi utilizate în procesul de recrutare. Documentele ce conțin date cu caracter personal se vor păstra doar pentru perioada de recrutare.

Admin

Email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
back to top

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page