Ultimile știri 3

Anunț de recrutare și formare în domeniul participării copilului

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) invită persoane interesate să se înscrie la un curs de formare intensivă în domeniul participării copilului ce va fi desfășurat la Bălți și Chișinău în perioada iunie-august 2019. Scopul cursului este de a dezvolta participanților competențe de proiectare, facilitare și evaluare a activităților de instruire pentru elevii ce activează în Consiliile Elevilor din gimnazii, licee, școli profesionale și centre de excelență.

CIDDC este o organizaţie nonguvernamentală, care activează în Moldova de 20 de ani. Informăm şi instruim ADULȚII care vin în contact cu copiii să înțeleagă ce nevoi are copilul și cum să le satisfacă în familie, la școală sau alt mediu. Susținem COPIII să-și facă vocea auzită și să influențeze deciziile autorităților. Oferim suport AUTORITĂȚILOR de a ține cont de drepturile copilului atunci când iau decizii.

Ne dorim o societate în care fiecare copil este respectat şi tratat ca fiinţă umană cu drepturi depline.

În perioada iunie-august 2019, persoanele selectate vor fi instruite în următoarele domenii:

  • înțelegerea drepturilor copilului, în special a dreptului la participare/opinie;
  • rolul, funcțiile și funcționarea Consiliului Elevilor în cadrul școlii;
  • metode și instrumente de cercetare și pledoarie privind opinia elevilor despre nevoile/problemele lor la școală;

Absolvenții/absolventele cursului vor putea facilita pe parcursului anului de studii 2019-2020 un grup sau mai multe grupe de elevi din instituții de învățământ din raioanele/municipiile Anenii Noi, Bălți, Călărași, Chișinău, Telenești și Ștefan Vodă, ce beneficiază de asistență din partea CIDDC.

Cine poate candida:

  • elevi, studenți, masteranzi, beneficiari ai programelor CIDDC sau orice persoană interesată.

Cerințe față de candidat/candidată:

  • deschidere, acceptare și valorizare a demnității umane, drepturilor omului/copilului și diversității;
  • cunoașterea limbilor română (excelent) și rusă (excelent, mediu);
  • experiența de participare în activități nonformale va constitui un avantaj;

Persoanele interesate vor transmite pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. CV-ul și o scrisoare de motivare în care explică atitudinea sa față de modul actual de funcționare a consiliilor elevilor. Termenul limită de transmitere a dosarelor: 3 iunie 2019.

Doar candidații/ele selectați/e vor fi contactați/e pentru interviu. CIDDC își rezervă dreptul de a respinge dosarele de aplicare incomplete sau cele depuse după expirarea termenului limită indicat.

Procedura de recrutare a CIDDC se bazează pe angajamentul nostru ferm cu privire la protecţia față de toate formele de violență a copilului în cadrul proiectelor şi activităţilor noastre, precum și în afara organizației. CIDDC are o politică de protecţie a copilului; candidatul selectat va semna o declarație prin care se va angaja să respecte această politică.

Pentru informații suplimentare contactați:
Tel: 022 747813 / 716598 / 7444600
Mob: 068499746
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Persoană de contact: Irina Gușan, Coordonatoare program participarea copilului, CIDDC

Read more... 

Coordonator de proiect, Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului

Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) anunță concurs pentru suplinirea postului vacant de coordonator de proiect.

CIDDC este o organizaţie nonguvernamentală fondată în anul 1999 cu misiunea de a contribui la crearea unui mediu favorabil pentru realizarea drepturilor copilului. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md

Perioada de angajare: 1 an (cu posibilitate de extindere)

Perioada de probă: 2 luni

Poziţie: full-time (8 ore)

Locul de muncă: Chişinău

 

Responsabilități:

· Coordonarea generală a proiectului;

· Comunicarea cu autorităţile publice pentru promovarea mesajelor referitoare la drepturile copilului;

· Coordonarea echipei de implementare a proiectului;

· Comunicarea cu toţi partenerii proiectului (autorități publice centrale și locale, alte ONG-uri sau grupuri de inițiativă) pentru planificarea, organizarea, monitorizarea și evaluarea activităţilor proiectului

· Comunicarea cu administratorul financiar pentru administrarea fondurilor proiectului şi respectarea liniilor de buget;

· Elaborarea şi prezentarea finanţatorului a rapoartelor intermediare şi finale de activitate.

 

Cerinţe faţă de candidat:

· Studii superioare;

· Experienţă de minim 1 an în managementul proiectelor. Experienţa de muncă în domeniul drepturilor omului/ drepturilor copilului va constitui un avantaj;

· Competențe de comunicare scrisă şi verbală în limba română și rusă;

· Cunoaşterea obligatorie a limbii engleze;

· Abilităţi şi aptitudini: punctualitate; bune abilităţi de organizare a timpului, sarcinilor şi locului de muncă; capacitate de a respecta termene limită; multitasking;

· Cunoașterea programelor Microsoft Office (Word, Excel, Power Point), Internet.

 

Ce oferim:

· lucru într-o echipă mică, dedicată de profesioniști cu experiență în diverse domenii (drept, educație, psihologie, asistență socială etc.), pentru care procesul este la fel de valoros ca și realizarea propriu-zisă a obiectivelor unui proiect și/ sau unei activități;

· oportunități de învățare/ dezvoltare continuă în domeniul drepturilor copilului și a implementării acestora în Moldova, inclusiv relaționarea cu autoritățile publice centrale și locale, dar și cu alte ONG-uri care lucrează în acest domeniu.

 

Procedura de recrutare a CIDDC se bazează pe angajamentul nostru ferm cu privire la protecţia față de toate formele de violență a copilului în cadrul proiectelor şi activităţilor noastre, precum și în afara organizației. CIDDC are o politică de protecţie a copilului; candidatul selectat va semna o declarație prin care se va angaja să respecte această politică.

 

Dosarul candidatului va include:

· CV-ul candidatului cu indicarea a două referinţe şi a datelor de contact ale acestora;

· Scrisoare de intenție, maxim o pagină.

 

Persoanele interesate vor transmite dosarul la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Data limită de depunere: 11 mai

Numai persoanele selectate pentru interviu vor fi contactate.

Read more... 

Copiii sunt apărători ai drepturilor omului

Grupul de adolescenți ce administrează Platforma Copiilor participă la o serie de consultări globale despre cum e să fii apărător al drepturilor omului. Consultările au loc în contextul organizării de către Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a evenimentului anual Deneral Day of Discussion. Comitetul este cel mai important grup de experți la nivel internațional ce analizează cum se respectă drepturile copilului în întreaga lume și face recomandări statelor pentru a îmbunătăți situația. În acest an, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la adoptarea Declarației privind apărătorii drepturilor omului, Comitetul va discuta despre copii în calitate de apărători ai drepturilor omului. În cadrul evenimentului, planificat pentru septembrie 2018, membrii Comitetului vor discuta cu reprezentanții guvernelor, ai societății civile și cu diferiți experți despre:

  • rolul copiilor în apărarea drepturilor omului;
  • ce-i ajută pe copii să fie și să acționeze în calitate de apărători ai drepturilor omului;
  • ce dificultăți și riscuri întâlnesc apărătorii drepturilor omului;
  • cum pot fi protejați copiii apărători ai drepturilor omului;
  • cum pot fi susținuți și încurajați copiii să fie și să acționeze ca apărători ai drepturilor omului.

Acestea sunt și întrebările la care au răspuns membrii grupului de adolescenți ce administrează Platforma Copiilor în cadrul atelierului din 2-4 ianuarie 2018. Răspunsurile la întrebări și propunerile formulate în cadrul atelierului au fost transmise Comitetului, astfel că acesta va putea analiza atât comentariile adulților, cât și ale copiilor. Până la desfășurarea Day of General Discussion, adolescenții ce administrează Platforma Copiilor vor participa și la alte consultări, iar în ziua evenimentului un grup de copii din diferite regiuni ale globului va putea participa și la discuții.

Ce va urma după evenimentului Day of General Disscusion

După eveniment, pe lângă faptul că membrii Comitetului vor deține mai multe informații despre cum copiii din întreaga lume acționează ca apărători ai drepturilor omului și va avea răspunsuri la întrebările de mai sus, și alte instituții internaționale vor utiliza ideile expuse în cadrul evenimentului pentru a le promova și pentru a realiza acțiuni care să ajute copiii. De asemenea, Comitetul ar putea face recomandări speciale pentru statele, inclusiv pentru Guvernul Republicii Moldova, despre cum să susțină și să protejeze apărătorii drepturilor omului.

Cine susține adolescenții ce administrează Platforma Copiilor

Întreaga activitate a grupului de adolescenți este ghidată de echipa Centrului de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC). Având o experiență de peste 15 ani de promovare a drepturilor copilului, echipa centrului este convinsă că cei care știu cel mai bine situaţia respectării drepturilor copilului sunt chiar copiii. Această platformă este creată pentru a oferi un spațiu sigur unde copiii ar putea vorbi deschis despre experiențele și așteptările lor.

Galerie foto:

Read more... 

Devino membru al unui grup de adolescenți ce va cerceta cum sunt respectate drepturile copilului

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului anunță concurs de constituire a unui grup de adolescenți ce va cerceta opiniile semenilor despre cum se respectă drepturile copilului în Republica Moldova și va contribui la administrarea Platformei Copiilor.

Scopul Platformei este de a face opinia copiilor cunoscută publicului, în special profesioniștilor, autorităților și organizațiilor, etc. ce lucrează cu și pentru copii.

Printre sarcinile principale ale grupului de copii vor fi:

  • elaborarea şi utilizarea instrumentelor interactive în mediul online pentru a colecta opinii diferite de la semeni despre respectarea drepturilor
  • oferirea informațiilor accesibile tuturor copiilor despre drepturile lor.

Fiind membru al acestui grup vei învăța mai multe despre:

  • ce sunt drepturile copilului şi cine sunt responsabilii de asigurarea acestora;
  • care sunt principalele probleme/ provocări întâlnite de copii în diferite medii în Moldova;
  • ce trebuie să întreprindă profesioniștii și autoritățile pentru a îmbunătăți respectarea şi protecţia drepturilor copilului;
  • cum se realizează o cercetare;
  • cum să faci fotografii și video calitative;
  • cum să utilizezi rețelele sociale pentru a colecta informații și promova mesaje, etc.

Grupul de copii va fi constituit pentru o perioadă de 2 ani și se va convoca în timpul vacanțelor școlare în ateliere de lucru a câte 2-3 zile fiecare. În perioada dintre ateliere, participanții vor avea de realizat sarcini ce țin de informarea colegilor, studierea situației în propriile comunități, documentarea foto și video, redactarea textelor etc.

Cine poate deveni membru al grupului?

Fete și băieți:

  • cu vârsta cuprinsă între 13-18 ani;
  • din sat sau oraș; din sudul, nordul sau centrul Moldovei;
  • de orice naționalitate, etnie, religie și limbă vorbită;
  • cu orice reuşită şcolară;
  • din familii numeroase, cu părinți acasă, cu părinți plecați peste hotare, monoparentale sau fără părinți, etc.;
  • ce au acces la internet acasă, la școală sau la bibliotecă, etc.;
  • ce au cunoștințe și abilități de bază de utilizare a calculatorului;
  • ce sunt motivaţi să se implice voluntar.

Dacă ești interesată/interesat să faci parte din grup, completează acest formular. După încheierea etapei de înscriere, te vom contacta pentru anunțarea rezultatelor.

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilulului (CIDDC) își asumă responsabilitatea de a păstra confidențialitatea datelor tale.

Data limită de înscriere este 25 iunie 2017

CIDDC este o organizație non-guvernamentală ce are o experiență de peste 15 ani în promovarea drepturilor copilului. Echipa centrului este convinsă că cei care știu cel mai bine cum se respectă drepturile copilului sunt chiar copiii.

Date de contact:
Irina Gușan, Comunicator CIDDC
Tel: (022) 747813; 716598; 744600. Mob:068 499746;
Facebook: facebook.com/platformacopiilor/
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: www.monitor.drepturilecopilului.md

Read more... 

Contacts

Adresa: Eugen Coca Street no. 15, Chisinau,
Republic of Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ambasador 2%

Sustin 2%! Support 2%! 

Media partner:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page