Ana-Maria, membră a Consiliului Elevilor: „Am înțeles că pot să contribui la schimbare în școală”

Ana-Maria este elevă în clasa a XI-a într-o școală din municipiul Bălți. În anul de studii 2023-2024, a devenit membră a Consiliului Elevilor și se implică, alături de eleve și elevi cu diverse experiențe de participare în procese decizionale, în cadrul unui program de formare privind guvernanța democratică a școlii.

Ce viziune are eleva asupra conceptului de guvernanță democratică a școlii, am discutat cu ea în urma unui atelier de reflecție și evaluare la care a participat atât Ana-Maria, cât și 35 de eleve și elevi din 40 de gimnazii și licee din 31 de raioane ale țării.

Cine sunt primele persoane cu care ți-ai împărtășit cunoștințele acumulate la acest atelier?

Primele persoane care au aflat despre guvernanța democratică a școlii sunt colegii mei și colegii din cadrul Consiliului Elevilor.

Ce înseamnă pentru tine guvernanța democratică a școlii?

Guvernanța democratică a școlii are o valoare-cheie și arată calitatea educației. Pentru a ne simți importanți în școală, pentru a ne simți auziți, respectați de către profesori, administrație, părinți, avem nevoie de guvernanță democratică.

Подробнее...

În vara anului 2024, celebrăm 25 de ani în care promovăm implementarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului în Republica Moldova

Cei 25 de ani pe care îi marcăm în curând, pe 12 august 2024, ne inspiră să ne urmăm viziunea, să ne continuăm misiunea și să ne onorăm valorile cu și mai multă încredere.

Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizaţie nonguvernamentală fondată în 1999. Informăm şi instruim ADULȚII să înțeleagă ce nevoi are copilul și ce responsabilități au ei în legătură cu realizarea acestora în familie, la școală sau în alt mediu. Susținem COPIII să-și facă vocea auzită și să influențeze deciziile autorităților. Oferim suport AUTORITĂȚILOR să consulte opinia copilului și să ia decizii în interesul lui.

Viziunea noastră:

O societate cu mai multă grijă, înțelegere și respect pentru ființa umană.

Misiunea noastră:

Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului.

Valorile noastre:

Respect pentru diversitate – avem grijă unii de alții.

Cooperare – acționăm împreună pentru drepturile omului.

Inovare – împărtășim ceea ce învățăm și ne inspiră.

Tot ceea ce facem zi de zi este despre, prin și pentru drepturile copilului.

Cerere de oferte privind servicii de consultanță în elaborarea politicii organizaționale privind protecția datelor cu caracter personal

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță concurs pentru selectarea unui expert, unei experte în vederea elaborării Politicii organizaționale privind protecția datelor cu caracter personal și facilitării unui training pe același subiect pentru angajații, angajatele organizației.

Locul: Republica Moldova, Chișinău

Limba de lucru: română

Termen de implementare: 01 iulie – 30 septembrie 2024

  1. CONTEXT

Centrul de informare și documentare pentru Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizație nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md .

Подробнее...

Solicitare de oferte pentru achiziționarea materialelor de vizibilitate personalizate

Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova anunţă concurs privind solicitarea de oferte pentru selectarea unei companii, care să elaboreze designul şi să tipărească materiale de vizibilitate personalizate în baza cărții de identitate vizuală a CIDDC.

CIDDC este o organizaţie non-guvernamentală, fondată în anul 1999, misiunea căreia este de a colabora cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a găsi soluții bazate pe drepturile copilului și pentru a-i inspira pe adulți să audă vocea fiecărui copil. Credem că doar lucrând împreună putem contribui la o societate cu mai multă grijă, înțelegere și respect pentru fiecare ființă umană.

Achiziția va fi realizată în cadrul proiectului „Răspuns de urgență pentru satisfacerea necesităților de bază ale refugiaților și comunităților gazdă afectate de criza din Ucraina în Moldova prin realizarea nevoilor de bază, educație, protecție și servicii MHPSS”, implementat de CIDDC cu suportul financiar oferit de World Vision și Aktion Deutschland Hilft (ADH), în perioada martie – septembrie 2024.

Подробнее...

Termen extins: Concurs de selectare a unui expert/ a unei experte pentru dezvoltarea unei campanii de comunicare pe social media privind recunoașterea, împuternicirea și protecția copiilor apărători ai drepturilor omului

TERMENI DE REFERINȚĂ

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) anunță concurs de selectare a unui expert/ a unei experte pentru dezvoltarea unei campanii de comunicare pe social media privind recunoașterea, împuternicirea și protecția Copiilor Apărători ai Drepturilor Omului (CADO)

  1. CONTEXT

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizație nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md .

Подробнее...

Контакты

Адрес: улица Еуджен Кока, 15, Кишинэу,
Република Молдова, MD-2008

Тел./Факс: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Емайл: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Стань Послом 2%

Sustin 2%! Поддерживаю 2%! 

Медиа партнер:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page