CIDDC - Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova

CIDDC solicită oferte de prețuri pentru achiziționarea echipamentelor și accesoriilor foto și video

TERMENI DE REFERINŢĂ. Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizație neguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați https://drepturilecopilului.md/index.php/ro/ .

Achiziția are loc în cadrul proiectului „Un model integrat pentru asigurarea accesului la servicii medicale și sociale pentru adolescente însărcinate și mame adolescente în zonele rurale dezavantajate”, implementat de Salvați Copiii România împreună cu Centrul de Informare şi Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) și Asociația „Sănătate pentru tineri”, cu sprijinul companiei farmaceutice MSD România.

Citește mai departe...

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului anunță concurs privind achiziția de servicii de traducere scrisă

TERMENI DE REFERINȚĂ

1. CONTEXT

Centrul de informare și documentare pentru Drepturile Copilului (CIDDC) este o organizație nonguvernamentală, fondată în 1999. Inspirăm adulții să asculte vocea fiecărui copil și colaborăm cu copiii, familiile, autoritățile, serviciile publice și societatea civilă pentru a elabora și aplica soluții bazate pe drepturile copilului. Pentru mai multe informații, accesați www.drepturilecopilului.md .

Achiziția se realizează în cadrul proiectului "Incluziunea sigură și participativă a copiilor refugiați în instituțiile de învățământ din Republica Moldova", implementat de CIDDC în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Alianța ONG-urilor Active în Domeniul Protecției Sociale a Copilului și Familie (APSCF), în cadrul programului de granturi al proiectului "Răspuns Umanitar Integrat pentru Ucrainenii afectați de Conflict și cetățenii din Țările Terțe din Ucraina, Polonia, România și Moldova", finanțat de Ministerul Federal de Externe al Germaniei (AA) prin intermediul Diakonie Katastrophenhilfe (DKH).

Citește mai departe...

Aproape 1100 de eleve și elevi au completat chestionarul online „Comunicarea profesor-elev”. Consiliul Consultativ al Copiilor pe lângă Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului analizează rezultatele chestionarului și elaborează un raport

În perioada 21-22 octombrie 2023, membrii și membrele Consiliului Consultativ al Copiilor pe lângă Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului (CCC) s-au întâlnit, în cadrul unui atelier de lucru, și au început să analizeze rezultatele chestionarului online „Comunicarea profesor-elev”, pe care, ulterior, le va prezenta la Forumul Național al Copiilor.

Atelierul a fost organizat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) în parteneriat cu Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului cu suportul financiar oferit de Salvați Copiii România.

Treizeci și cinci de copii apărători ai drepturilor omului din Republica Moldova și Ucraina, membri și membre ai, ale CCC, au inițiat, în august 2023, o cercetare pe subiectul comunicării profesor-elev. Ca instrument de cercetare, copiii au elaborat un chestionar online anonim pentru elevi și eleve, pe care l-au lansat public pe 14 septembrie 2023. Aproape o mie o sută (1070) de eleve și elevi din țară au completat chestionarul.

Citește mai departe...

DECLARAȚIE: Bullyingul nu se soluționează prin reality-show-uri și trebuie abordat cu responsabilitate

Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) își exprimă îngrijorarea față de modul în care o instituție de presă a relatat despre cazul recent de cyberbullying asupra unei eleve. Ca urmare a neglijenței din partea mai multor titulari de obligații și date fiind multiplele încălcări ale mai multor acte normative (Convenția cu privire la Drepturile Copilului, Codul Educației, Politica de Protecție a Copilului, Codul Deontologic al Jurnalistului etc.), declarăm următoarele:

Condamnăm modul în care un prezentator TV și un post de televiziune au relatat despre cazul unei eleve care este ținta cyberbullyingului.

Solicităm instituțiilor de mass-media să relateze despre copii respectând demnitatea umană și să dea dovadă de maximă acuratețe atunci când comunică despre situația copiilor aflați în dificultate.

Citește mai departe...

Cum autoritățile se asigură că și copiii participă în elaborarea legilor? Republica Moldova este prima țară care a deschis acest subiect, în cadrul unui eveniment organizat de CIDDC și Child Rights Connect

Pentru prima dată, un grup de copii apărători ai drepturilor omului din Republica Moldova, Inițiativa CADO, a purtat un dialog cu autoritățile și societatea civilă națională și internațională despre dreptul copiilor la participare în elaborarea unei legi și despre rolul autorităților, al adulților în împuternicirea și protecția copiilor în acest proces.

Dialogul a avut loc în cadrul unui eveniment desfășurat la Chișinău, în perioada 10-11 octombrie 2023, și organizat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC) și Child Rights Connect în cadrul proiectului „Advancing the rights, empowerment and protection of child human rights defenders (CHRDs) in promoting human rights in Moldova”.

Citește mai departe...

Contacte

Adresa: Strada Eugen Coca nr. 15, Chișinău,
Republica Moldova, MD-2008

Tel./Fax: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Email: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Ambasadorul 2%

Sustin 2%! Sustin 2%! 

Partener media:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page