Peste 30 de cadre didactice și manageriale din 4 raioane au participat, în perioada 28-30 aprilie 2023, la Școala de primăvară privind comunicarea asertivă și rezolvarea conflictelor
- Written by Admin
32 de cadre manageriale, educatoare din instituțiile de educație timpurie, învățătoare la treapta primară, profesoare la treapta gimnazială și liceală din patru raioane de frontieră ale Republicii Moldova: Briceni, Ocnița, Edineț, Soroca, au participat, în perioada 28-30 aprilie 2023, la Școala de primăvară privind comunicarea asertivă și rezolvarea conflictelor.
Această școală este parte a proiectului „Susținerea integrării în instituțiile de învățământ din Republica Moldova a copiilor refugiați”, implementat de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), în perioada mai 2022 – iunie 2023, în parteneriat cu organele locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), Ministerul Educației și Cercetării (MEC), cu sprijinul financiar oferit de Fundația ERIKS Development Partner.
Conceptul școlii a fost elaborat ca răspuns la nevoile personalului școlar, pe care CIDDC le-a evaluat pe parcursul a mai multor ateliere.
În cadrul școlii de primavară, CIDDC a oferit participanelor un climat care susține participarea și împărtășirea experiențelor într-un mediu sigur; a facilitat pentru participante procesul de reflecție personală și profesională referitoare la rezolvarea conflictelor.
Astfel, cadrele didactice participante și-au aprofundat cunoștințele referitoare la diferența dintre conflict, violență și bullying; au identificat situațiile de conflict cu care se confruntă mai des copiii; au înțeles factorii care facilitează sau împiedică rezolvarea asertivă a conflictelor; și-au îmbunătățit competențele de rezolvare asertivă a conflictelor.
Participantele au lucrat atât individual, cât și în echipe și au reflectat în baza studiilor de caz.
Diana Postu-Blăjinu și Parascovia Topada-Coroi, psihologe și facilitatoarele Școlii, au ghidat participantele în acest proces de consolidare a capacităților prin care acestea să susțină incluziunea în instituțiile de învățământ a copiilor refugiați.
Totodată, facilitatoarele au subliniat rolul fiecărei persoane atât ca participantă, cât și ca profesionistă, menționând că este importantă contribuția fiecărei persoane implicate.
CIDDC urmează să desfășoare o nouă Școală de primăvară pentru profesioniști/iste în educație privind integrarea în instituțiile de învățământ din Republica Moldova a copiilor refugiați, în perioada 5-7 mai 2023.
Galerie foto:
https://drepturilecopilului.md/index.php?option=com_k2&view=item&id=370:peste-30-de-cadre-didactice-si-manageriale-din-4-raioane-au-participat-in-perioada-28-30-aprilie-2023-la-scoala-de-primavara-privind-comunicarea-asertiva-si-rezolvarea-conflictelor&lang=ro#sigProGalleria3c131b8e55

Admin
Email Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.Latest from Admin
- Ziua Națională a Taților în Republica Moldova, marcată pentru prima dată în cadrul evenimentului „Tații activi – parteneri egali în creșterea copiilor”
- CIDDC anunță concurs de oferte pentru servicii de cazare, alimentare și sală de training în Chișinău, pentru o instruire de 2,5 zile (23–25 iulie 2025) cu 30–35 participanți
- Cum facilităm discuțiile sincere între tați? Cum sprijinum bărbații să fie conștienți, mai implicați și mai prezenți în viața copiilor?
- Solicitare oferte de preț – Servicii organizare evenimente interne ale echipei CIDDC (formare, staff-retreat)
- Termeni de Referință. Selectarea unui prestator de servicii de organizare a evenimentului