Terms of Reference for the Final Audit of the project “Enhancing and Protecting Children’s Rights in the Republic of Moldova”

Introduction
The Child Rights Information Centre Moldova (CRIC), hereafter referred to as the ‘Cooperation partner’, is a non-governmental organization, set up in 1999. CRIC’s vision is a society with more care, understanding and respect for the human beings. We inspire adults to listen to the voice of every child and we work with children, families, authorities, public services and civil society in order to develop and apply solutions based on child rights.

See more info on CRIC on drepturilecopilului.md .

The Cooperation partner wishes to engage the services of an audit firm for the purpose of auditing the project “Enhancing and Protecting Children’s Rights in the Republic of Moldova”, as stipulated in the agreement between Embassy of the Federal Republic of Germany in the Republic of Moldova, hereinafter referred to as "the donor", and CRIC, hereinafter referred to as "the cooperation partner". The audit shall be carried out in accordance with international audit standards issued by IAASB (The International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB)). The audit shall be carried out by an external, independent and qualified auditor.

Подробнее...

Sprijin și Solidaritate: Experiențe din Clubul Taților

Pentru mulți bărbați, Clubul Taților este mai mult decât un loc de întâlnire – este o comunitate care oferă suport emoțional, resurse și o nouă perspectivă asupra paternității. Prin experiențe personale și povești inspiraționale, tații învață să își depășească temerile, să își susțină copiii în momentele dificile și să promoveze egalitatea în familie, într-o societate unde implicarea activă a taților este esențială pentru creșterea armonioasă a copiilor.

Mihai, participant la Clubul Taților își amintește cum întreaga lui lume s-a schimbat într-o clipă...

„Când am devenit director adjunct la teatru, credeam că am reușit să îmi stabilesc o carieră solidă. Însă vestea că mezina noastră a fost diagnosticată cu autism ne-a răsturnat întreaga lume. Autismul era un termen necunoscut pentru noi, iar realitatea cu care ne-am confruntat părea copleșitoare.

Подробнее...

Incluziunea copiilor refugiați în școlile din Republica Moldova – un angajament ferm pentru educația incluzivă

În perioada martie – noiembrie 2024, Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului (CIDDC), în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării (MEC), a implementat un program destinat să sprijine incluziunea copiilor refugiați în sistemul educațional din Republica Moldova. Acest proiect a fost susținut financiar de organizațiile internaționale World Vision și Aktion Deutschland Hilft (ADH), având ca scop principal crearea unui mediu educațional sigur, protectiv și accesibil pentru toți copiii, indiferent de statutul lor migrațional.

Programul a fost implementat în mai multe raioane din Republica Moldova, respectiv Basarabeasca, Bălți, Căușeni, Cimișlia, Criuleni, Leova și UTA Găgăuzia, incluzând peste 800 de cadre didactice și manageriale de la toate treptele de școlaritate. Acestea au participat la o serie de opt ateliere interactive, menite să le dezvolte competențele necesare pentru a răspunde nevoilor elevilor, cu un accent particular pe copiii refugiați.

Подробнее...

Paternitatea Modernă: Experiența lui Victor la Clubul Taților

Paternitatea Modernă: Experiența lui Victor la Clubul Taților

Tații care aleg să se implice activ în viața copiilor lor nu doar că construiesc relații mai solide cu aceștia, dar joacă și un rol important în crearea unei societăți mai echilibrate. Victor este tată a doi copii și locuiește în Costești, Ialoveni el a crescut cu un model de tată dedicat, care a avut un impact profund asupra vieții sale. „Îmi amintesc cum petreceam timp de calitate cu tata, învățând să fac lucrurile cu răbdare. Aceasta mi-a oferit un model al rolului unui tată implicat, iar acum vreau să ofer aceeași experiență copiilor mei”, spune Victor.

Decizia de a participa la #ClubulTaților a venit din dorința de a învăța mai multe despre rolul său de părinte și de a împărtăși provocările și bucuriile paternității cu alți tați. „Am ales să mă alătur #ClubulTaților pentru a construi o relație deschisă și profundă cu copiii mei, precum și pentru a descoperi strategii care să mă ajute să fac față provocărilor moderne ale paternității. Pentru mine este important ca copiii să mă vadă nu doar ca pe o figură autoritară, ci ca pe un sprijin de încredere.”

Подробнее...

Darius, membru al Platformei Copiilor, implicat într-un proces consultativ despre Educație Sexuală Comprehensivă, la nivel european.

Consiliul Europei, format din 46 de state membre, consultă copiii pentru elaborarea unei Recomandări privind educația sexuală comprehensivă (ESC) adecvată vârstei.Aceasta va fi inclusă în Strategia pentru Drepturile Copilului (2022-2027) și urmează să ofere statelor membre recomandări și direcții pentru proiectarea și implementarea unui curriculum educațional bazat pe sănătate, egalitate de gen și protecția împotriva violenței.

Implicarea lui Darius în procesul consultativ

În perioada noiembrie 2024 - ianuarie 2025, Darius, membru al Platformei Copiilor din grupul CADO pentru ESC, a participă la consultări online, pentru a contribui la această recomandare. El prezentă situația actuală a educației sexuale în Republica Moldova și propune posibile soluții atât din perspectiva lui, cât și a colegilor, colegelor lui cu care a realizat 2 rapoarte la acest subiect

Подробнее...

Контакты

Адрес: улица Еуджен Кока, 15, Кишинэу,
Република Молдова, MD-2008

Тел./Факс: (+373 22) 747813, 716598, 744600

Емайл: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Стань Послом 2%

Sustin 2%! Поддерживаю 2%! 

Медиа партнер:

Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente

Top of Page